Polędwica wieprzowa w śródziemnomorskiej marynacie, nadziewana suszonymi pomidorami

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 30 min.

  • Porcje 6

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziarenka Smaku wymieszaj z oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, tymiankiem i oregano.
  2. Polędwice pozbaw błonek. Zrób w każdej otwór długim cienkim nożem i nadziej suszonymi pomidorami. Natrzyj wcześniej przygotowaną mieszanką przypraw. Odstaw na godzinę.
  3. Rozgrzej olej na patelni i smaż mięso około 10 minut – po 5 minut z każdej strony.
  4. Rozgrzej piekarnik do 170°C. Włóż polędwice do rozgrzanego piekarnika i piecz jeszcze 20 minut.
  5. Podawaj na ciepło lub zimno jako wędlinę na chleb.

Opis przepisu:

Przepis na polędwicę wieprzową nadziewaną suszonymi pomidorami i obtaczaną w śródziemnomorskiej marynacie możesz wykorzystać zarówno jako pomysł na obiad, jak i pomysł na smaczną i aromatyczną wędlinę do kanapek. Marynatę robimy z Przyprawy Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY, oliwą, tymiankiem, oregano oraz czosnku, następnie nacieramy nią mięso – aby polędwica wieprzowa przesiąkła smakiem i zapachem marynaty, odstawmy ją na co najmniej godzinę przed pieczeniem w  piekarniku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?