Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet łososia pokrój w kostkę, umieść w misce.
  2. Ser feta pokrój w kostkę, dołóż do łososia.
  3. Fasolę odcedź i opłucz na sicie pod bieżącą wodą. Osusz i dodaj do miski.
  4. Cytryny dokładnie wyszoruj pod bieżącą ciepłą wodą, a następnie sparz wrzątkiem. Zetrzyj skórkę na tarce o drobnych oczkach pojedynczymi ruchami tak, żeby zetrzeć tylko żółtą część skórki. Startą skórkę dołóż do miski.
  5. Natkę pietruszki posiekaj i delikatnie wymieszaj z pozostałymi składnikami.
  6. Dopraw pieprzem do smaku i sokiem z połowy cytryny (sól pomijamy ze względu na jej zawartość w serze).
  7. Tak przygotowany farsz rozłóż na tortillach i zawiń w koperty.
  8. Koperty umieść w żaroodpornym naczyniu.
  9. WINIARY Pomysł Na… Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  10. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  11. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Zapiekaj koperty w przygotowanym sosie śmietanowo-koperkowym około 30-35 minut.

Opis przepisu:

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny to przekąska idealna zarówno na eleganckie przyjęcia, jak i codzienne spotkania ze znajomymi. Koperty z łososiem to przepyszna mieszanka smaków - łososia, czerwonej fasoli i cytryny zawiniętych w placek tortilli. Doprawiona sosem śmietanowo-koperkowym i natką pietruszki całość wręcz rozpływa się w ustach. Wszystkim entuzjastom łososia polecamy także przepis na tatar z łososia >>.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?