Rigatoni z boczkiem i szpinakiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Plastry boczku pokrój na kwadraty o boku ok. 1-1.5 cm. Podsmaż na mocno rozgrzanej, suchej patelni.
  2. Na patelnię dodaj szpinak. Duś na niewielkim ogniu, do czasu aż liście się rozmrożą.
  3. Pomysł na... kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki i 100 ml wody. Dodaj na patelnię i gotuj na dużym ogniu do zagotowania.
  4. Dusić całość pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  5. Od razu podawaj.

Opis przepisu:

Prosty i szybciutki przepis, do którego składniki można kupić dużo wcześniej (pakowany próżniowo boczek, mrożony szpinak, śmietanka UHT, makaron). Idealny pomysł na błyskawiczne "awaryjne" danie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?