Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rigatoni z boczkiem i szpinakiem

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

100 g
Boczek
225 g
Szpinak Mrożony
200 ml
Śmietana 12%
300 g
Makaron

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
13.77 g
Węglowodany
60.71 g
Wartość energetyczna
598.54 kcal
Tłuszcze
31.32 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
5 min
Plastry boczku pokrój na kwadraty o boku ok. 1-1.5 cm. Podsmaż na mocno rozgrzanej, suchej patelni.
Krok 2
10 min
Na patelnię dodaj szpinak. Duś na niewielkim ogniu, do czasu aż liście się rozmrożą.
Krok 3
5 min
Pomysł na... kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki i 100 ml wody. Dodaj na patelnię i gotuj na dużym ogniu do zagotowania.
Krok 4
5 min
Duś całość pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Od razu podawaj.
Rigatoni z boczkiem i szpinakiem

Krok 1 z 4

Plastry boczku pokrój na kwadraty o boku ok. 1-1.5 cm. Podsmaż na mocno rozgrzanej, suchej patelni.

Rigatoni z boczkiem i szpinakiem

Krok 2 z 4

Na patelnię dodaj szpinak. Duś na niewielkim ogniu, do czasu aż liście się rozmrożą.

Rigatoni z boczkiem i szpinakiem

Krok 3 z 4

Pomysł na... kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki i 100 ml wody. Dodaj na patelnię i gotuj na dużym ogniu do zagotowania.

Rigatoni z boczkiem i szpinakiem

Krok 4 z 4

Duś całość pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Od razu podawaj.

Prosty i szybciutki przepis, do którego składniki można kupić dużo wcześniej (pakowany próżniowo boczek, mrożony szpinak, śmietanka UHT, makaron). Idealny pomysł na błyskawiczne "awaryjne" danie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika