Bigos z boczniakami

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę kiszoną pokroić.
  2. Włożyć ją do garnka, wlać wodę, dodać liście laurowe i ziele angielskie, gotować.
  3. Mięso pokroić w kostkę.
  4. Następnie wytopić na patelni. Skwarki i mięso włożyć do kapusty.
  5. Szynkę pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić.
  6. Na tłuszcz wrzucić pokrojoną wędlinę. Wszystko podsmażyć, połączyć z kapustą i gotować do miękkości.
  7. Cebulę obrać, posiekać i wrzucić na patelnię.
  8. Boczniaki pokroić w kostkę.
  9. Na rozgrzanym smalcu usmażyć posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę boczniaki. Następnie wsypać mieloną paprykę. Dodać przecier pomidorowy i ketchup. Wsypać przyprawę do bigosu, wymieszać.
  10. Włożyć do kapusty, doprawić do smaku i gotować przez kilka minut.

Opis przepisu:

Bigos z boczniakami jest pysznym dodatkiem do każdego wytrawnego dania. Klasyczny bigos z dodatkiem boczniaków i Ketchupu Łagodnego WINIARY może być podawany również w formie głównego posiłku. Zobacz, jak przygotować aromatyczny bigos, który zachwyci całą Twoją rodzinę!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?