Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sos z boczniaków

0
33 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
1 łyżka
Olej
1 łyżka
Masło
20 dag
Boczniaki
2 łyżek
Śmietana 18%
0.5 łyżeczka
Słodka papryka
1 łyżka
Mąka
0.5 łyżeczka
Przyprawa Jarzynka Winiary
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól
1 trochę
Sos sojowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
11.26 g
Węglowodany
33.24 g
Tłuszcze
36.33 g
Wartość energetyczna
479.04 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

33 min
Krok 1
10 min
Cebulę obrać i drobno posiekać. Zeszklić w rondlu na rozgrzanym oleju.
Krok 2
5 min
Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, pokroić w kostkę.
Krok 3
1 min
Wsypać boczniaki do cebuli, dodać masło.
Krok 4
10 min
Chwilę podsmażyć, wlać 2–3 łyżki wody, gotować 5–7 minut.
Krok 5
1 min
Śmietanę wlać do kubeczka, wsypać łyżkę mąki.
Krok 6
5 min
Dodać przyprawę Jarzynka WINIARY, paprykę, odrobinę wody i wymieszać. Mieszankę wlać do grzybów i zagotować.
Krok 7
1 min
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Sos z boczniaków

Krok 1 z 7

Cebulę obrać i drobno posiekać. Zeszklić w rondlu na rozgrzanym oleju.

Sos z boczniaków

Krok 2 z 7

Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, pokroić w kostkę.

Sos z boczniaków

Krok 3 z 7

Wsypać boczniaki do cebuli, dodać masło.

Sos z boczniaków

Krok 4 z 7

Chwilę podsmażyć, wlać 2–3 łyżki wody, gotować 5–7 minut.

Sos z boczniaków

Krok 5 z 7

Śmietanę wlać do kubeczka, wsypać łyżkę mąki.

Sos z boczniaków

Krok 6 z 7

Dodać przyprawę Jarzynka WINIARY, paprykę, odrobinę wody i wymieszać. Mieszankę wlać do grzybów i zagotować.

Sos z boczniaków

Krok 7 z 7

Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.

Sos z boczniaków to wspaniały dodatek do mięsa. Jest bardzo smaczny, łatwy i szybki do przygotowania.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika