Sos z boczniaków
33min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
11.26 g
Węglowodany
33.24 g
Tłuszcze
36.33 g
Wartość energetyczna
479.04 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
33 min
Krok 1
10 min
Cebulę obrać i drobno posiekać. Zeszklić w rondlu na rozgrzanym oleju.
Krok 2
5 min
Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, pokroić w kostkę.
Krok 3
1 min
Wsypać boczniaki do cebuli, dodać masło.
Krok 4
10 min
Chwilę podsmażyć, wlać 2–3 łyżki wody, gotować 5–7 minut.
Krok 5
1 min
Śmietanę wlać do kubeczka, wsypać łyżkę mąki.
Krok 6
5 min
Dodać przyprawę Jarzynka WINIARY, paprykę, odrobinę wody i wymieszać. Mieszankę wlać do grzybów i zagotować.
Krok 7
1 min
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Sos z boczniaków to wspaniały dodatek do mięsa. Jest bardzo smaczny, łatwy i szybki do przygotowania.
Komentarze 0