Pierś z kurczaka w warzywach

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 42 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 3

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do kurczaka, włożyć najlepiej na godzinę do lodówki.
  2. Następnie mięso zrumienić na oleju, dodając posiekaną cebulkę. Gdy wszystko się lekko zrumieni dodać pokrojone pieczarki, chwile poddusić.
  3. Po chwili dodać pokrojona w kostkę cukinię, paprykę i obgotowaną fasolę szparagową. Dusić około 10 minut.
  4. Pomidory sparzyć, ograć ze skórki, pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa z warzywami, chwilkę gotować, przyprawić solą, pieprzem i maggi.
  5. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na talerze rozłożyć makaron, wyłożyć mięso z warzywami.

Opis przepisu:

Pierś z kurczaka w warzywach łączy to, co najlepsze: makaron ugotowany doskonale al dente, soczystego kurczaka smażonego na pieczarkach i aromatyczne warzywa duszone w Przyprawie w płynie MAGGI. Jak podawać to danie? Ugotowany makaron wyłóż na talerze, a następnie ułóż na nim soczystą pierś z kurczaka w warzywach.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?