1

2

Przepisy

Sandacz w śmietanie

4/5 4 3 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 6 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety umyj, pokrój w nieduże kawałki, przełóż do głębokiego naczynia.
  2. Oprósz solą, pieprzem i przyprawą JARZYNKA, dodaj trochę oliwy i odstaw do lodówki na ok. 3 godziny.
  3. Wyjmij, obtocz rybę w mące i smaż z obu stron na mocnym ogniu (ryba musi się całkowicie upiec).
  4. Następnie usmażoną rybę przełóż do płaskiego naczynia tak, aby ryba zmieściła się jako jedna warstwa na jego dnie.
  5. Ułożoną rybę posmaruj kremem chrzanowym, następnie zalej kwaśną śmietaną.
  6. Posyp drobno posiekaną natką pietruszki.
  7. Zetrzyj oba gatunki sera na tarce, posyp nimi danie (najpierw edamski, na niego mozzarellę).
  8. Na wierzch dania też wyłóż natkę pietruszki.
  9. Tak przygotowane danie wstaw do piekarnika na ok. 35-40 min. - ważne, aby ser się roztopił i trochę przyrumienił.
  10. Podawaj na ciepło - koniecznie z białym winem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: