Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sandacz w śmietanie
Dodaj do CookBook

Sandacz w śmietanie

(1)
4 godz 14 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  szczypta
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
1  kg
Filet z sandacza
1  opakowanie
Kwaśna śmietana 18%
trochę
Sos chrzanowy WINIARY
2  łyżek
Olej
150  g
Mąka
1  szczypta
Pieprz
1  szczypta
Sól
400  g
Mozzarella
300  g
Ser edamski
3  łyżek
Pietruszka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
19.3 g
Wartość energetyczna
428.4 kcal
Tłuszcze
25.8 g
Białko
36.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ryby, chętnie jedzone zwłaszcza w letnim okresie, charakteryzują się bardzo delikatnym mięsem. Nie inaczej jest w przypadku sandacza z naszego przepisu. Podany ze śmietaną będzie jeszcze lżejszy i jeszcze bardziej zasmakuje wszystkim domownikom. Polecamy użyć przyprawy Jarzynka WINIARY, dzięki czemu uzyskamy wspaniały aromat, a sandacz da nam to co ma najlepszego. Pycha!

Przygotowanie

254 min
  • Krok 1

    5 min
    Filety umyj, pokrój w nieduże kawałki, przełóż do głębokiego naczynia. Oprósz solą, pieprzem i przyprawą Ziarenka, dodaj trochę oliwy.
  • Krok 2

    180 min
    Odstaw do lodówki na ok. 3 godziny.
  • Krok 3

    15 min
    Wyjmij, obtocz rybę w mące i smaż z obu stron na mocnym ogniu (ryba musi się całkowicie upiec).
  • Krok 4

    1 min
    Następnie usmażoną rybę przełóż do płaskiego naczynia tak, aby ryba zmieściła się jako jedna warstwa na jego dnie.
  • Krok 5

    3 min
    Ułożoną rybę posmaruj sosem chrzanowym, następnie zalej kwaśną śmietaną.
  • Krok 6

    2 min
    Posyp drobno posiekaną natką pietruszki.
  • Krok 7

    5 min
    Zetrzyj oba gatunki sera na tarce, posyp nimi danie (najpierw edamski, na niego mozzarella).
  • Krok 8

    2 min
    Na wierzch dania też wyłóż natkę pietruszki.
  • Krok 9

    40 min
    Tak przygotowane danie wstaw do piekarnika na ok. 35-40 minut. Ważne, aby ser się roztopił i trochę przyrumienił.
  • Krok 10

    1 min
    Podawaj na ciepło - koniecznie z białym winem.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Śmietana
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sandacz pieczony z pieczarkami

    Sandacz pieczony z pieczarkami

    1 godz 22 min Łatwy
  • Sandacz z ryżem

    Sandacz z ryżem

    40 min Łatwy
  • Sandacz smażony na patelni

    Sandacz smażony na patelni

    33 min Łatwy
  • Sandacz panierowany pestkami dyni

    Sandacz panierowany pestkami dyni

    28 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu