Wafle z masą kajmakową

Oceń ten przepis!

4/5 4 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 15

4/5 4 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Każdego wafla smarujemy masą krówkową i przykrywamy kolejnym waflem i tak do wyczerpania składników.
  2. Na jednej lub dwóch wybranych warstwach po posmarowaniu masą posypujemy wiórkami kokosowymi i przykrywamy.
  3. Ostatniego wafla z wierzchu nie smarujemy. Całość przykrywamy deską i obciążamy czymś ciężkim i wkładamy do lodówki na minimum godzinkę.
  4. Po tym czasie wyciągamy z lodówki i kroimy całość na małe wafelki.

Opis przepisu:

Wafle z masą kajmakową to doskonały pomysł na słodką przekąskę! Robi się je niezwykle prosto, w dodatku nie potrzeba zbyt wielu składników do ich wykonania! Sprawdź nasz przepis na pyszne wafle kajmakowe!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?