Gęsty krem z dyni z kurczakiem i grzankami

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 5

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Dynię obieramy ze skórki, usuwamy środek z pestkami i kroimy w kostkę.
  2. Dynie przekładamy do garnka, dodajemy obrane i pokrojone na małe kawałki marchewki i zalewamy wodą tak, aby zakryć warzywa. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem.
  3. Cebule kroimy drobniutko i podsmażamy na maśle.
  4. Odlewamy nadmiar wody i dodajemy cebulę do warzyw.
  5. Następnie miksujemy i dolewamy mleko.
  6. Gotujemy kolejne 5 minut ciągle mieszając.
  7. Filet z kurczaka kroimy na paski lub plastry, obsypujemy przyprawą do kurczaka.
  8. Smażymy na niewielkiej ilości oleju.
  9. Zupę - krem podajemy z łyżką jogurtu lub śmietany, ozdobioną zieleniną, z dodatkiem kawałków kurczaka i grzanek.

Opis przepisu:

Gęsty krem z dyni z kurczakiem i grzankami to świetna propozycja na przystawkę do dania głównego. Smakiem zachwyci wszystkich łasuchów. Filet z kurczaka dodatkowo nasyci naszą potrawę, a odpowiednie przyprawy zachęcą swoim aromatem do jej skosztowania każdego domownika. Podaj ją na stół i patrz jak znika! Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?