Podczas gdy lato rozpieszcza nas mnogością darów natury, zima nie jest już tak hojna. Na szczęście to wcale nie znaczy, że nie możemy pysznie zjeść zimową porą.
Zupa warzywna powstała z kilku warzyw dostępnych zimą. Znajdziecie w niej dynię, ziemniaki i cebulę w towarzystwie czosnku, świeżego imbiru i charakterystycznego w smaku sera gorgonzola. A żeby zupa była jeszcze smaczniejsza, a jednocześnie prostsza w przygotowaniu, sięgnęłam po
Zupę Jarzynową Nasza Specjalność Winiary, w której znajdziecie suszone warzywa i odpowiednio dobrane zioła i przyprawy.
Jeśli chcecie zaoszczędzić jeszcze więcej czasu, do przygotowania zupy wykorzystajcie dynię hokkaido – nie trzeba jej obierać ze skórki.
Zimą dobrze jest wzbogacać smak zup ostrymi przyprawi, dzięki którym zupy nie tylko pysznie smakują, ale też przyjemnie rozgrzewają. Zupa warzywna z dynią i serem gorgonzola została doprawiona pieprzem cayenne, czosnkiem i świeżym imbirem.
Z podanej ilości składników przygotujecie 4 porcje zupy. Smacznego :)
Komentarze 0