1

2

Przepisy

Ciasto Pawełek

5/5 5 5 5 1

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 110 minut

porcje: 20 porcji

Pyszne pracochłonne ciasto!

składniki:

Liczba porcji:

Biszkopt:

Placek:

Placek:

Masa:

Przygotowanie:

  1. Placek: Ciasto z kokosem: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy.
  2. Placek: Ciasto kakaowe: Margarynę, mleko, cukier kakao zagotowujemy i studzimy. Dodajemy mąkę, żółtka, proszek do pieczenia i pianę ubitą z białek.
  3. Na blachę dajemy na przemian ciasto kakaowe z kokosem. Pieczemy do 45 minut w 180 stopniach. Chłodny przekrawamy na pół.
  4. Masa: W 0,5 litra mleka robimy krem. W nie dużej ilości mieszamy mąki i żółtka a resztę zagotowujemy z cukrami. Masło ucieramy i łączymy z kremem.
  5. Batoniki łamiemy i rozpuszczamy w mleku. Studzimy. Na końcu dodajemy batoniki do masy. Mieszamy. Batoniki Pawełki mają być o smaku toffi lub czekoladowym.
  6. Przełożenie: Ciasto kokosowo- kakaowe- masa- biszkopt- masa- ciasto kokosowo- kakaowe

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: