Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepyszne ciasto na wyjątkowe okazje, jak i do codziennej kawki w gronie znajomych w pracy. Placek kokosowy swój nieziemski smak zawdzięcza wiórkom kokosowym, które nadają również wspaniałego aromatu. Wykonaj ciasto na rodzinne przyjęcie, a z pewnością nikt nie przejdzie obok niego obojętnie!
Przygotowanie
110 min
Krok 1
40 min
Placek kokosowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy resztę składników i pieczemy około 35 minut. W foremce 25/36.
Krok 2
35 min
Placek czekoladowy: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 30 minut.
Krok 3
20 min
Krem:Jajko i żółtka ucieramy z cukrem i budyniem (w proszku). Mleko zagotowujemy i do gotującego wlewamy utarte jajka, ubijamy na parze. Chłodny krem ucieramy z margaryną.
Krem:Jajko i żółtka ucieramy z cukrem i budyniem (w proszku). Mleko zagotowujemy i do gotującego wlewamy utarte jajka, ubijamy na parze. Chłodny krem ucieramy z margaryną.
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 2