Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Placek kokosowy

0
110 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

7 
Białko
20 dag
Wiórki kokosowe
25 dag
Cukier
2 łyżek
Mąka ziemniaczana
0.5 łyżeczka
Proszek do pieczenia
4 łyżeczek
Sok z cytryny
7 
Jajko
28 dag
Cukier
0.5 łyżeczka
Amoniak
0.5 łyżeczka
Proszek do pieczenia
5 łyżek
Kakao, suchy proszek, niesłodzone
24 dag
Mąka
0.5 l
Mleko
1 
Jajko
15 dag
Cukier
7 
Żółtko
20 dag
Masło
1 trochę
Wiórki kokosowe
1 łyżka
Polewa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
418.38 kcal
Białko
8.36 g
Tłuszcze
19.71 g
Węglowodany
51.03 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

110 min
Krok 1
40 min
Placek kokosowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy resztę składników i pieczemy około 35 minut. W foremce 25/36.
Krok 2
35 min
Placek czekoladowy: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 30 minut.
Krok 3
20 min
Krem:Jajko i żółtka ucieramy z cukrem i budyniem (w proszku). Mleko zagotowujemy i do gotującego wlewamy utarte jajka, ubijamy na parze. Chłodny krem ucieramy z margaryną.
Krok 4
15 min
Przełożenie ciasta:Placek czekoladowy- połowa kremu- placek kokosowy- połowa kremu- placek czekoladowy- polewa- posypujemy kokosem.
Placek kokosowy

Krok 1 z 4

Składniki: Białko, Wiórki kokosowe, Cukier, Mąka ziemniaczana, Proszek do pieczenia, Sok z cytryny

Placek kokosowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy resztę składników i pieczemy około 35 minut. W foremce 25/36.

Placek kokosowy

Krok 2 z 4

Składniki: Jajko, Cukier, Amoniak, Proszek do pieczenia, Kakao, suchy proszek, niesłodzone, Mąka

Placek czekoladowy: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 30 minut.

Placek kokosowy

Krok 3 z 4

Składniki: Budyń o smaku śmietankowym WINIARY, Mleko, Jajko, Cukier, Żółtko, Masło

Krem:Jajko i żółtka ucieramy z cukrem i budyniem (w proszku). Mleko zagotowujemy i do gotującego wlewamy utarte jajka, ubijamy na parze. Chłodny krem ucieramy z margaryną.

Placek kokosowy

Krok 4 z 4

Przełożenie ciasta:Placek czekoladowy- połowa kremu- placek kokosowy- połowa kremu- placek czekoladowy- polewa- posypujemy kokosem.

Przepyszne ciasto na wyjątkowe okazje, jak i do codziennej kawki w gronie znajomych w pracy. Placek kokosowy swój nieziemski smak zawdzięcza wiórkom kokosowym, które nadają również wspaniałego aromatu. Wykonaj ciasto na rodzinne przyjęcie, a z pewnością nikt nie przejdzie obok niego obojętnie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika