Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Placek kokosowy

Placek kokosowy

(1)
1 godz 50 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest aga-25

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
7 
Białko
20  dag
Wiórki kokosowe
25  dag
Cukier
2  łyżek
Mąka ziemniaczana
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia
4  łyżeczek
Sok z cytryny
7 
Jajko
28  dag
Cukier
0.5  łyżeczka
Amoniak
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia
5  łyżek
Kakao, suchy proszek, niesłodzone
24  dag
Mąka
2 
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
0.5  l
Mleko
1 
Jajko
15  dag
Cukier
7 
Żółtko
20  dag
Masło
trochę
Wiórki kokosowe
1  łyżka
Polewa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.36 g
Węglowodany
51.03 g
Tłuszcze
19.71 g
Wartość energetyczna
418.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepyszne ciasto na wyjątkowe okazje, jak i do codziennej kawki w gronie znajomych w pracy. Placek kokosowy swój nieziemski smak zawdzięcza wiórkom kokosowym, które nadają również wspaniałego aromatu. Wykonaj ciasto na rodzinne przyjęcie, a z pewnością nikt nie przejdzie obok niego obojętnie!

Przygotowanie

110 min
  • Krok 1

    40 min
    Placek kokosowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy resztę składników i pieczemy około 35 minut. W foremce 25/36.
  • Krok 2

    35 min
    Placek czekoladowy: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 30 minut.
  • Krok 3

    20 min
    Krem:Jajko i żółtka ucieramy z cukrem i budyniem (w proszku). Mleko zagotowujemy i do gotującego wlewamy utarte jajka, ubijamy na parze. Chłodny krem ucieramy z margaryną.
  • Krok 4

    15 min
    Przełożenie ciasta:Placek czekoladowy- połowa kremu- placek kokosowy- połowa kremu- placek czekoladowy- polewa- posypujemy kokosem.
Placek kokosowy

Krok 1 z 4

Składniki: Wiórki kokosowe, Białko, Sok z cytryny, Cukier, Proszek do pieczenia, Mąka ziemniaczana

Placek kokosowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy resztę składników i pieczemy około 35 minut. W foremce 25/36.

Placek kokosowy

Krok 2 z 4

Składniki: Jajko, Cukier, Amoniak, Proszek do pieczenia, Kakao, suchy proszek, niesłodzone, Mąka

Placek czekoladowy: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 30 minut.

Placek kokosowy

Krok 3 z 4

Składniki: Żółtko, Mleko, Cukier, Budyń o smaku śmietankowym WINIARY, Masło, Jajko

Krem:Jajko i żółtka ucieramy z cukrem i budyniem (w proszku). Mleko zagotowujemy i do gotującego wlewamy utarte jajka, ubijamy na parze. Chłodny krem ucieramy z margaryną.

Placek kokosowy

Krok 4 z 4

Przełożenie ciasta:Placek czekoladowy- połowa kremu- placek kokosowy- połowa kremu- placek czekoladowy- polewa- posypujemy kokosem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 2

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
M Mati

Nie wiadomo co z czym, masakra

I Iza

Dodajemy resztę składników? Jakich dokładnie? Źle skonstruowany przepis

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Biały puch z wiórkami kokosowymi

    Biały puch z wiórkami kokosowymi

    2 godz 5 min Trudny
  • Ciasto wykwintne

    Ciasto wykwintne

    1 godz 45 min Łatwy
  • Ciasto Pawełek

    Ciasto Pawełek

    1 godz 48 min Łatwy
  • Ciasto z masą chałwową i budyniem o smaku agrestu

    Ciasto z masą chałwową i budyniem o smaku agrestu

    2 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu