Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Placek kokosowy
Dodaj do CookBook

Placek kokosowy

(1)
1 godz 50 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
7 
Białko
20  dag
Wiórki kokosowe
25  dag
Cukier
2  łyżek
Mąka ziemniaczana
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia
4  łyżeczek
Sok z cytryny
7 
Jajko
28  dag
Cukier
0.5  łyżeczka
Amoniak
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia
5  łyżek
Kakao, suchy proszek, niesłodzone
24  dag
Mąka
2 
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
0.5  l
Mleko
1 
Jajko
15  dag
Cukier
7 
Żółtko
20  dag
Masło
trochę
Wiórki kokosowe
1  łyżka
Polewa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
51 g
Wartość energetyczna
418.4 kcal
Tłuszcze
19.7 g
Białko
8.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepyszne ciasto na wyjątkowe okazje, jak i do codziennej kawki w gronie znajomych w pracy. Placek kokosowy swój nieziemski smak zawdzięcza wiórkom kokosowym, które nadają również wspaniałego aromatu. Wykonaj ciasto na rodzinne przyjęcie, a z pewnością nikt nie przejdzie obok niego obojętnie!

Przygotowanie

110 min
  • Krok 1

    40 min
    Placek kokosowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy resztę składników i pieczemy około 35 minut. W foremce 25/36.
  • Krok 2

    35 min
    Placek czekoladowy: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 30 minut.
  • Krok 3

    20 min
    Krem:Jajko i żółtka ucieramy z cukrem i budyniem (w proszku). Mleko zagotowujemy i do gotującego wlewamy utarte jajka, ubijamy na parze. Chłodny krem ucieramy z margaryną.
  • Krok 4

    15 min
    Przełożenie ciasta:Placek czekoladowy- połowa kremu- placek kokosowy- połowa kremu- placek czekoladowy- polewa- posypujemy kokosem.
Placek kokosowy

Krok 1 z 4

Składniki: Prażone wiórki kokosowe, Białko jajka, Sok z cytryny, Cukier, Proszek do pieczenia, Mąka ziemniaczana

Placek kokosowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy resztę składników i pieczemy około 35 minut. W foremce 25/36.

Placek kokosowy

Krok 2 z 4

Składniki: Jajko, Cukier, Amoniak, Proszek do pieczenia, Kakao, Mąka

Placek czekoladowy: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 30 minut.

Placek kokosowy

Krok 3 z 4

Składniki: Żółtko, Mleko, Cukier, Budyń o smaku śmietankowym WINIARY, Masło (temperatura pokojowa), Jajko

Krem:Jajko i żółtka ucieramy z cukrem i budyniem (w proszku). Mleko zagotowujemy i do gotującego wlewamy utarte jajka, ubijamy na parze. Chłodny krem ucieramy z margaryną.

Placek kokosowy

Krok 4 z 4

Przełożenie ciasta:Placek czekoladowy- połowa kremu- placek kokosowy- połowa kremu- placek czekoladowy- polewa- posypujemy kokosem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
00
22
00
00
00

Opinie

4

Mati

Nie wiadomo co z czym, masakra
Anonim (niezweryfikowany) 12/02/2021-02:36 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
4

Iza

Dodajemy resztę składników? Jakich dokładnie? Źle skonstruowany przepis
Anonim (niezweryfikowany) 11/26/2021-03:55 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Niski poziom soli
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szybki placek drożdżowy

    Szybki placek drożdżowy

    1 godz 45 min Łatwy
  • Placek z cukinii

    Placek z cukinii

    1 godz 20 min Łatwy
  • Placek po węgiersku

    Placek po węgiersku

    2 godz 5 min Łatwy
  • Placek z mascarpone

    Placek z mascarpone

    1 godz 35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu