Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto cyganka mieści w sobie wszystko to, co powinien mieć każdy fantazyjny deser. Puszyste ciasto kakaowe stworzone z m.in. Cukru wanilinowego WINIARY i Proszku do pieczenia WINIARY przełożone jest maślanym kremem i Galaretkami wiśniowy smak WINIARY.Całość ułożonego warstwowo ciasta pokryta jest gładką kakaową polewą. Aż ślinka cieknie!
Przygotowanie
220 min
Krok 1
45 min
Ciasto: Całe jaja ubijamy z cukrem. Pozostałe składniki mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. Całość mieszamy. Pieczemy w piekarniku przez około 30 minut. Następnie przekroić na dwie części.
Krok 2
15 min
Krem: Ugotować budyń. Zimny zmiksować z margaryną.
Krok 3
120 min
Galaretka z wiśniami: Wiśnie odcedzamy. Otrzymany sos łączymy z wodą tak, aby uzyskać 3,5 szklanki płynu. Zagotowujemy i rozpuszczamy w nim 3 szklanki galaretki. Studzimy i do tężejącej galaretki dodajemy wiśnie.
Krok 4
30 min
Polewa: Wszystkie składniki rozpuścić, zagotować i ostudzić. Następnie polać nią ciasto.
Ciasto: Całe jaja ubijamy z cukrem. Pozostałe składniki mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. Całość mieszamy. Pieczemy w piekarniku przez około 30 minut. Następnie przekroić na dwie części.
Galaretka z wiśniami: Wiśnie odcedzamy. Otrzymany sos łączymy z wodą tak, aby uzyskać 3,5 szklanki płynu. Zagotowujemy i rozpuszczamy w nim 3 szklanki galaretki. Studzimy i do tężejącej galaretki dodajemy wiśnie.
Krok 4
z
5
Składniki:
Kakao, Margaryna, Woda, Cukier
Polewa: Wszystkie składniki rozpuścić, zagotować i ostudzić. Następnie polać nią ciasto.
Komentarze 0