
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Cyganka

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
45 minKrok 2
15 minKrok 3
120 minKrok 4
30 minKrok 5
10 minKrok 1 z 5
Ciasto: Całe jaja ubijamy z cukrem. Pozostałe składniki mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. Całość mieszamy. Pieczemy w piekarniku przez około 30 minut. Następnie przekroić na dwie części.
Krok 2 z 5
Krem: Ugotować budyń. Zimny zmiksować z margaryną.
Krok 3 z 5
Galaretka z wiśniami: Wiśnie odcedzamy. Otrzymany sos łączymy z wodą tak, aby uzyskać 3,5 szklanki płynu. Zagotowujemy i rozpuszczamy w nim 3 szklanki galaretki. Studzimy i do tężejącej galaretki dodajemy wiśnie.
Krok 4 z 5
Polewa: Wszystkie składniki rozpuścić, zagotować i ostudzić. Następnie polać nią ciasto.
Krok 5 z 5
Przełożenie: ciasto – krem – galaretka z wiśniami – ciasto – krem - polewa
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0