Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi

Oceń ten przepis!

5/5 5 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 2

5/5 5 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet z dorsza myjemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym, układamy na foli aluminiowej.
  2. Pomidorki myjemy i kroimy w plasterki. Rrybę oprószamy solą ziołową, pieprzem czarnym i tymiankiem. Następnie układamy plastry pomidorków.
  3. Mozzarellę w kulce kroimy w plastry i układamy na pomidorach.
  4. Zawijamy rybę w folię aluminiową. Pieczmy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Na ostatnie 5 minut otwieramy folię i pozwalamy przyrumienić się mozzarelli.
  5. Na ostatnie 5 minut otwieramy folię i pozwalani przyrumienić się mozzarelli.
  6. Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)
  7. Smacznego :)

Opis przepisu:

Jeśli szukasz pysznego przepisu, który nie wymaga dużych nakładów pracy, to dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi niewątpliwie będzie strzałem w dziesiątkę! Filet z dorsza zapiekany razem z plasterkami pomidorków i mozzarelli nie wymaga wiele uwagi, a smakuje przepysznie. Możesz podawać go z ziemniakami lub ulubionym ryżem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?