Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi

0
56 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Dorsz atlantycki
12 
Pomidorki koktajlowe
125 g
Mozzarella
1 trochę
Sól ziołowa
1 trochę
Tymianek
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Szczypiorek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.57 g
Wartość energetyczna
368.6 kcal
Białko
50.88 g
Tłuszcze
15.39 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

56 min
Krok 1
15 min
Dorsza myjemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym, filetujemy i układamy na foli aluminiowej.
Krok 2
5 min
Pomidorki myjemy i kroimy w plasterki. Rybę oprószamy solą ziołową, pieprzem czarnym i tymiankiem. Następnie układamy plastry pomidorków.
Krok 3
5 min
Mozzarellę w kulce kroimy w plastry i układamy na pomidorach.
Krok 4
30 min
Zawijamy rybę w folię aluminiową. Pieczmy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Na ostatnie 5 minut otwieramy folię i pozwalamy przyrumienić się mozzarelli.
Krok 5
1 min
Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)
Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi

Krok 1 z 5

Dorsza myjemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym, filetujemy i układamy na foli aluminiowej.

Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi

Krok 2 z 5

Pomidorki myjemy i kroimy w plasterki. Rybę oprószamy solą ziołową, pieprzem czarnym i tymiankiem. Następnie układamy plastry pomidorków.

Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi

Krok 3 z 5

Mozzarellę w kulce kroimy w plastry i układamy na pomidorach.

Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi

Krok 4 z 5

Zawijamy rybę w folię aluminiową. Pieczmy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Na ostatnie 5 minut otwieramy folię i pozwalamy przyrumienić się mozzarelli.

Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi

Krok 5 z 5

Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)

Jeśli szukasz pysznego przepisu, który nie wymaga dużych nakładów pracy, to dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi niewątpliwie będzie strzałem w dziesiątkę! Filet z dorsza zapiekany razem z plasterkami pomidorków i mozzarelli nie wymaga wiele uwagi, a smakuje przepysznie. Możesz podawać go z ziemniakami lub ulubionym ryżem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika