Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi
Dodaj do CookBook

Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi

(0)
56 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Konczi
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  g
Dorsz atlantycki
12 
Pomidorki koktajlowe
125  g
Mozzarella
trochę
Sól ziołowa
trochę
Tymianek
trochę
Pieprz czarny
trochę
Szczypiorek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.6 g
Wartość energetyczna
368.6 kcal
Tłuszcze
15.4 g
Białko
50.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli szukasz pysznego przepisu, który nie wymaga dużych nakładów pracy, to dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi niewątpliwie będzie strzałem w dziesiątkę! Filet z dorsza zapiekany razem z plasterkami pomidorków i mozzarelli nie wymaga wiele uwagi, a smakuje przepysznie. Możesz podawać go z ziemniakami lub ulubionym ryżem.

Przygotowanie

56 min
  • Krok 1

    15 min
    Dorsza myjemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym, filetujemy i układamy na foli aluminiowej.
  • Krok 2

    5 min
    Pomidorki myjemy i kroimy w plasterki. Rybę oprószamy solą ziołową, pieprzem czarnym i tymiankiem. Następnie układamy plastry pomidorków.
  • Krok 3

    5 min
    Mozzarellę w kulce kroimy w plastry i układamy na pomidorach.
  • Krok 4

    30 min
    Zawijamy rybę w folię aluminiową. Pieczmy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Na ostatnie 5 minut otwieramy folię i pozwalamy przyrumienić się mozzarelli.
  • Krok 5

    1 min
    Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)
Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi

Krok 1 z 5

Dorsza myjemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym, filetujemy i układamy na foli aluminiowej.

Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi

Krok 2 z 5

Pomidorki myjemy i kroimy w plasterki. Rybę oprószamy solą ziołową, pieprzem czarnym i tymiankiem. Następnie układamy plastry pomidorków.

Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi

Krok 3 z 5

Mozzarellę w kulce kroimy w plastry i układamy na pomidorach.

Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi

Krok 4 z 5

Zawijamy rybę w folię aluminiową. Pieczmy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Na ostatnie 5 minut otwieramy folię i pozwalamy przyrumienić się mozzarelli.

Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi

Krok 5 z 5

Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Przyjazny dla Keto
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Dorsz pieczony w porach

    Dorsz pieczony w porach

    2 godz 55 min Łatwy
  • Dorsz duszony w warzywnym sosie

    Dorsz duszony w warzywnym sosie

    55 min Łatwy
  • Zupa rybna z dorsza po kaszubsku

    Zupa rybna z dorsza po kaszubsku

    24 min Łatwy
  • Grillowany dorsz z warzywami, jabłkiem i sosem tatarskim WINIARY

    Grillowany dorsz z warzywami, jabłkiem i sosem tatarskim WINIARY

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu