Sałatka z kuskusem i szparagami

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szparagi ugotować w osolonej wodzie do miękkości (ok. 10min) i pokroić w kawałki.
  2. Kuskus przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Szparagi i kuskus wymieszać, pozostawić do wystygnięcia.
  4. Szczypiorek umyć i pokroić.
  5. Pomidory odsączyć z oleju i pokroić w kawałeczki.
  6. Pomidory i szczypiorek dodać do kuskusu i szparagów.
  7. Do sałatki dodać łyżkę oleju z pomidorów.
  8. Listek mięty pokroić (jeśli świeży) lub pokruszyć (jeśli suszony).
  9. Sałatkę doprawić sokiem z cytryny.
  10. Fetę pokroić w kostkę.
  11. Pestki dyni uprażyć na patelni (uwaga, aby nie spalić!).
  12. Do sałatki dodać fetę i posypać pestkami dyni. Smacznego!

Opis przepisu:

Lekka, wiosenna sałatka z kuskusem i szparagami. Zapewnia wiele wrażeń smakowych ale i estetycznych. To świetna propozycja na przystawkę na przykład do wieczornego grilla z całą rodziną. Suszone pomidory dodadzą całemu daniu włoskiego sznytu i wzbogacą je wizualnie. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?