Polędwica wieprzowa w majeranku

Oceń ten przepis!

5/5 5 25 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 6 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 25 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwiczki umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, solą morską, pieprzem ziołowym, czosnkiem granulowanym oraz majerankiem.
  2. Każdą polędwicę zawinąć w folię aluminiową i odstawić na kilka godzin do lodówki.
  3. Po tym czasie przełożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 1 godziny. Pod koniec pieczenia rozwinąć folię, aby polędwica się zrumieniła.
  4. Po upieczeniu pokroić w plastry i podawać z ziemniakami albo ostudzić i podawać na zimno np. z pieczywem.

Opis przepisu:

Polędwica wieprzowa w majeranku to łatwe do zrobienia danie, które można serwować na wiele sposobów. Idealnie sprawdzi się jako główne danie do obiadu z dodatkiem ziemniaków i ulubionej surówki, jak również wystudzona, pokrojona w plastry na pieczywie. Polędwicę w majeranku wyróżnia pyszny smak i aromatyczny zapach ziół. Sprawdź koniecznie przepis na polędwicę w majeranku

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?