Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polędwiczki umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, solą morską, pieprzem ziołowym, czosnkiem granulowanym oraz majerankiem.
Każdą polędwicę zawinąć w folię aluminiową i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Po tym czasie przełożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 1 godziny. Pod koniec pieczenia rozwinąć folię, aby polędwica się zrumieniła.
Po upieczeniu pokroić w plastry i podawać z ziemniakami albo ostudzić i podawać na zimno np. z pieczywem.
Asik