Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwica wieprzowa w majeranku

0
385 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Polędwica wieprzowa
4 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Majeranek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Czosnek granulowany

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
97.12 g
Węglowodany
0.83 g
Tłuszcze
24.99 g
Wartość energetyczna
642.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

385 min
Krok 1
10 min
Polędwiczki umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, solą morską, pieprzem ziołowym, czosnkiem granulowanym oraz majerankiem.
Krok 2
300 min
Każdą polędwicę zawinąć w folię aluminiową i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Krok 3
60 min
Po tym czasie przełożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 1 godziny. Pod koniec pieczenia rozwinąć folię, aby polędwica się zrumieniła.
Krok 4
15 min
Po upieczeniu pokroić w plastry i podawać z ziemniakami albo ostudzić i podawać na zimno np. z pieczywem.
Polędwica wieprzowa w majeranku

Krok 1 z 4

Polędwiczki umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, solą morską, pieprzem ziołowym, czosnkiem granulowanym oraz majerankiem.

Polędwica wieprzowa w majeranku

Krok 2 z 4

Każdą polędwicę zawinąć w folię aluminiową i odstawić na kilka godzin do lodówki.

Polędwica wieprzowa w majeranku

Krok 3 z 4

Po tym czasie przełożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 1 godziny. Pod koniec pieczenia rozwinąć folię, aby polędwica się zrumieniła.

Polędwica wieprzowa w majeranku

Krok 4 z 4

Po upieczeniu pokroić w plastry i podawać z ziemniakami albo ostudzić i podawać na zimno np. z pieczywem.

Polędwica wieprzowa w majeranku to łatwe do zrobienia danie, które można serwować na wiele sposobów. Idealnie sprawdzi się jako główne danie do obiadu z dodatkiem ziemniaków i ulubionej surówki, jak również wystudzona, pokrojona w plastry na pieczywie. Polędwicę w majeranku wyróżnia pyszny smak i aromatyczny zapach ziół. Sprawdź koniecznie przepis na polędwicę w majeranku
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika