Krokiety z gotowanym mięsem

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ugotowane mięso (ja wykorzystuję to z rosołu) oddzielamy od kości. Mielimy w maszynce do mięsa.
  2. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
  3. Dodajemy do mięsa. Doprawiamy Ziarenkami Smaku, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Wyrabiamy jednolitą masę.
  4. Na każdym naleśniku ułożyć część farszu, zwinąć krokiety. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  5. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony.

Opis przepisu:

Krokiety z gotowanym mięsem zachwycają swoją chrupką warstwą, która kryje w sobie wiele smaku i aromatu. Farsz dowolnie doprawisz Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Zobacz, jak wykonać krokiety z mięsem. Najlepiej smakują one z barszczem czerwonym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?