1

2

Przepisy

Legumina

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 300 minut

porcje: 5 porcji

Pyszny, prosty deser z jajek i galaretki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka krótko sparzyć wrzątkiem. Oddzielić żółtka od białek.
  2. Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody każdą, ostudzić.
  3. Białka ubić na sztywną pianę.
  4. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty krem.
  5. Krem z żółtek dodać do piany z białek i delikatnie wymieszać.
  6. Masę jajeczną podzielić na dwie równe części.
  7. Do jednej dodać tężejącą galaretkę pomarańczową, wymieszać, przelać do miski, wstawić na chwilę do zamrażalnika.
  8. Do drugiej części jajecznej masy dodać tężejącą galaretkę cytrynową, wylać na masę pomarańczową, mocno schłodzić w lodówce.
  9. Gotową leguminę dzielić na porcje.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: