Faszerowane parówki

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 3

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Parówki obrać z folii. Ser żółty, cebulę i ogórka posiekać w kostkę. Na rozgrzanej patelni zeszklić cebulkę.
  2. Cebulę zeszkloną, ogórka i ser zmieszać ze sobą delikatnie posolić i popieprzyć. Parówki rozciąć wzdłuż (nie do końca) i faszerować naszym farszem. Następnie każdą parówkę okręcić plastrem wędliny.
  3. Tak przygotowane parówki stawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na około 10 minut. Podawać ciepłe z ulubionym ketchupem.

Opis przepisu:

Parówki faszerowane serem żółtym, ogórkiem i szynką to przysmak, który jest prosty w przygotowaniu, nie pochłania dużo czasu, a przy okazji jest bardzo smaczny. Składniki nie należą do najdroższych, dzięki czemu całość nie zniszczy naszego dziennego budżetu. Propozycja idealna na kolację lub śniadanie. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?