
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł



Zupa z rzepki białej

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
3 minKrok 3
12 minKrok 4
20 minKrok 5
2 minKrok 6
1 min
Krok 1 z 6
Rzepkę dokładnie myję, odcinam i wyrzucam końce, ścieram na tarce o grubych oczkach.

Krok 2 z 6
Ziemniaki kroję na talarki, por w półtalarki.

Krok 3 z 6
Warzywa wrzucam do głębszego rondla na średnio rozgrzaną oliwę, zmniejszam moc płyty i podduszam około 10 minut pod przykryciem.

Krok 4 z 6
Podlewam warzywa bulionem, dodaję 2 obrane ząbki czosnku, gotuję 20 minut.

Krok 5 z 6
Zestawiam garnek z płyty, miksuję zupę z rzepki blenderem na gładką masę, doprawiam solą morską i świeżo mielonym pieprzem.

Krok 6 z 6
Zupę z rzepki podaję z grzankami, ze świeżymi ziołami i płatkami suszonych pomidorów z czosnkiem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 2