Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciecierzycę zalać zimną wodą i odłożyć na ok. 12 godzin do namoczenia.
Krok 2
5 min
Po tym czasie ciecierzycę odcedzić, przesypać z powrotem do garnka, ponownie zalać wodą. Do ciecierzycy dodać 4 ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy i trochę Ziarenek Smaku.
Krok 3
90 min
Ugotować ją prawie do miękkości.
Krok 4
7 min
Kości od schabu umyć, przełożyć do garnka, zalać ok. 2 litrami wody. Dodać do nich pozostałe ziarenka ziela angielskiego i liść laurowy, zagotować, zebrać szumowiny.
Krok 5
10 min
Kapustę poszatkować. Marchewki obrać, pokroić w półplasterki. Seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, pokroić w półplasterki.
Krok 6
15 min
Przygotowane warzywa dodać do wywaru. Dodać też trochę soli i pieprzu. Gotować ok. 15 minut.
Krok 7
5 min
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 8
20 min
Ziemniaki dodać do zupy razem z mrożonym groszkiem i ciecierzycą z wywarem, w którym się gotowała. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Krok 9
3 min
Pod koniec gotowania do zupy dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Zupę doprawić do smaku Ziarenkami Smaku.
Krok 1
z
9
Ciecierzycę zalać zimną wodą i odłożyć na ok. 12 godzin do namoczenia.
Krok 2
z
9
Po tym czasie ciecierzycę odcedzić, przesypać z powrotem do garnka, ponownie zalać wodą. Do ciecierzycy dodać 4 ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy i trochę Ziarenek Smaku.
Krok 3
z
9
Ugotować ją prawie do miękkości.
Krok 4
z
9
Kości od schabu umyć, przełożyć do garnka, zalać ok. 2 litrami wody. Dodać do nich pozostałe ziarenka ziela angielskiego i liść laurowy, zagotować, zebrać szumowiny.
Krok 5
z
9
Kapustę poszatkować. Marchewki obrać, pokroić w półplasterki. Seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, pokroić w półplasterki.
Krok 6
z
9
Przygotowane warzywa dodać do wywaru. Dodać też trochę soli i pieprzu. Gotować ok. 15 minut.
Krok 7
z
9
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 8
z
9
Ziemniaki dodać do zupy razem z mrożonym groszkiem i ciecierzycą z wywarem, w którym się gotowała. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Krok 9
z
9
Pod koniec gotowania do zupy dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Zupę doprawić do smaku Ziarenkami Smaku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0