Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa z jajkiem niekoniecznie musi być kojarzona ze świętami. Prosta w przygotowaniu zupa z jajkiem nabiera smaku dzięki Bulionowi warzywnemu WINIARY. Jajko ugotowane na twardo sprawi, że nasze danie będzie treściwe i bogate w białko. Zupę najlepiej jest podawać na ciepło, ozdabiając ją odrobiną świeżej natki pietruszki. Brzmi pysznie, prawda?
Przygotowanie
30 min
Krok 1
3 min
Rozmieszaj jajka.
Krok 2
2 min
Posiekaj natkę pietruszki.
Krok 3
5 min
Bulion rozprowadź w 1 litrze wrzącej wody.
Krok 4
10 min
Rozmieszaj mąkę ziemniaczaną z wodą i wlej do bulionu gdy zacznie wrzeć.
Krok 5
3 min
Następnie bardzo powoli wlewaj roztrzepane jajka.
Krok 6
5 min
Doprowadź do wrzenia.
Krok 7
2 min
Gotową zupę posyp natką pietruszki. Podawaj.
Krok 1
z
7
Rozmieszaj jajka.
Krok 2
z
7
Posiekaj natkę pietruszki.
Krok 3
z
7
Bulion rozprowadź w 1 litrze wrzącej wody.
Krok 4
z
7
Rozmieszaj mąkę ziemniaczaną z wodą i wlej do bulionu gdy zacznie wrzeć.
Krok 5
z
7
Następnie bardzo powoli wlewaj roztrzepane jajka.
Krok 6
z
7
Doprowadź do wrzenia.
Krok 7
z
7
Gotową zupę posyp natką pietruszki. Podawaj.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0