Zupa z jajkiem
30min
Łatwy
2 kostek
3
Jajko
1 łyżka
Mąka ziemniaczana
1
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
5.53 g
Węglowodany
5.64 g
Tłuszcze
4.86 g
Wartość energetyczna
92.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
3 min
Rozmieszaj jajka.
Krok 2
2 min
Posiekaj natkę pietruszki.
Krok 3
5 min
Bulion rozprowadź w 1 litrze wrzącej wody.
Krok 4
10 min
Rozmieszaj mąkę ziemniaczaną z wodą i wlej do bulionu gdy zacznie wrzeć.
Krok 5
3 min
Następnie bardzo powoli wlewaj roztrzepane jajka.
Krok 6
5 min
Doprowadź do wrzenia.
Krok 7
2 min
Gotową zupę posyp natką pietruszki. Podawaj.
Zupa z jajkiem niekoniecznie musi być kojarzona ze świętami. Prosta w przygotowaniu zupa z jajkiem nabiera smaku dzięki Bulionowi warzywnemu WINIARY. Jajko ugotowane na twardo sprawi, że nasze danie będzie treściwe i bogate w białko. Zupę najlepiej jest podawać na ciepło, ozdabiając ją odrobiną świeżej natki pietruszki. Brzmi pysznie, prawda?
Komentarze 0