Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

0
685 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 kostek
WINIARY Rosół drobiowy
30 dag
Fasola czerwona
50 dag
Żeberka wieprzowe
1 
Marchewka
3 
Ziemniaki
1 
Korzeń pietruszki
0.25 
Seler naciowy
1 trochę
Pieprz czarny
2 kulek
Ziele angielskie
2 
Liść laurowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
239.37 kcal
Tłuszcze
6.66 g
Węglowodany
13.87 g
Białko
31.78 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

685 min
Krok 1
600 min
Fasolę umyć, zalać wodą, odstawić na noc.
Krok 2
15 min
Na drugi dzień żeberka umyć, zalać wodą, zagotować. Zdjąć szumowiny, dodać moczoną przez całą noc fasolkę. Dodać 2 ziela angielskie i 2 liście laurowe oraz kostki rosołowe.
Krok 3
40 min
Gotować do miękkości fasolki.
Krok 4
10 min
Ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz selera obrać, umyć. Marchew, seler, i pietruszkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Krok 5
5 min
Ziemniaki pokroić w kostkę. Wszystko dodać do gotującej się zupy.
Krok 5
15 min
Gotować wspólnie ok. 15 minut. Na koniec doprawić ziarenkami smaku i pieprzem.
Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

Krok 1 z 6

Fasolę umyć, zalać wodą, odstawić na noc.

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

Krok 2 z 6

Na drugi dzień żeberka umyć, zalać wodą, zagotować. Zdjąć szumowiny, dodać moczoną przez całą noc fasolkę. Dodać 2 ziela angielskie i 2 liście laurowe oraz kostki rosołowe.

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

Krok 3 z 6

Gotować do miękkości fasolki.

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

Krok 4 z 6

Ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz selera obrać, umyć. Marchew, seler, i pietruszkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach.

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

Krok 5 z 6

Ziemniaki pokroić w kostkę. Wszystko dodać do gotującej się zupy.

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

Krok 5 z 6

Gotować wspólnie ok. 15 minut. Na koniec doprawić ziarenkami smaku i pieprzem.

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach to zupa przygotowana według sprawdzonego, tradycyjnego przepisu. Zupa nabiera mocnego aromatu dzięki temu, że jest gotowana na żeberkach. Dodatek warzyw oraz Rosołu drobiowego WINIARY sprawi, że danie nabierze pełniejszego smaku. Wypróbuj pyszny, tradycyjny przepis!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika