Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach
11 godz 25 min
Łatwy
2
kostek
30
dag
Fasola czerwona
50
dag
Żeberka wieprzowe
1
Marchewka
3
Ziemniaki
1
Korzeń pietruszki
0.25
Seler naciowy
trochę
Pieprz czarny
2
kulek
Ziele angielskie
2
Liść laurowy
.
Wartości odżywcze
Białko
31.78 g
Węglowodany
13.87 g
Tłuszcze
6.66 g
Wartość energetyczna
239.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
685 min
Krok 1
600 min
Fasolę umyć, zalać wodą, odstawić na noc.
Krok 2
15 min
Na drugi dzień żeberka umyć, zalać wodą, zagotować. Zdjąć szumowiny, dodać moczoną przez całą noc fasolkę. Dodać 2 ziela angielskie i 2 liście laurowe oraz kostki rosołowe.
Krok 3
40 min
Gotować do miękkości fasolki.
Krok 4
10 min
Ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz selera obrać, umyć. Marchew, seler, i pietruszkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Krok 5
5 min
Ziemniaki pokroić w kostkę. Wszystko dodać do gotującej się zupy.
Krok 5
15 min
Gotować wspólnie ok. 15 minut. Na koniec doprawić ziarenkami smaku i pieprzem.
Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach to zupa przygotowana według sprawdzonego, tradycyjnego przepisu. Zupa nabiera mocnego aromatu dzięki temu, że jest gotowana na żeberkach. Dodatek warzyw oraz Rosołu drobiowego WINIARY sprawi, że danie nabierze pełniejszego smaku. Wypróbuj pyszny, tradycyjny przepis!
Komentarze 0