Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

(1)
11 godz 25 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Wafelek2601
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
WINIARY Rosół drobiowy
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
30  dag
Fasola czerwona
50  dag
Żeberka wieprzowe
1 
Marchewka
3 
Ziemniaki
1 
Korzeń pietruszki
0.25 
Seler naciowy
trochę
Pieprz czarny
2  kulek
Ziele angielskie
2 
Liść laurowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
31.78 g
Węglowodany
13.87 g
Tłuszcze
6.66 g
Wartość energetyczna
239.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach to zupa przygotowana według sprawdzonego, tradycyjnego przepisu. Zupa nabiera mocnego aromatu dzięki temu, że jest gotowana na żeberkach. Dodatek warzyw oraz Rosołu drobiowego WINIARY sprawi, że danie nabierze pełniejszego smaku. Wypróbuj pyszny, tradycyjny przepis!

Przygotowanie

685 min
  • Krok 1

    600 min
    Fasolę umyć, zalać wodą, odstawić na noc.
  • Krok 2

    15 min
    Na drugi dzień żeberka umyć, zalać wodą, zagotować. Zdjąć szumowiny, dodać moczoną przez całą noc fasolkę. Dodać 2 ziela angielskie i 2 liście laurowe oraz kostki rosołowe.
  • Krok 3

    40 min
    Gotować do miękkości fasolki.
  • Krok 4

    10 min
    Ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz selera obrać, umyć. Marchew, seler, i pietruszkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
  • Krok 5

    5 min
    Ziemniaki pokroić w kostkę. Wszystko dodać do gotującej się zupy.
  • Krok 5

    15 min
    Gotować wspólnie ok. 15 minut. Na koniec doprawić ziarenkami smaku i pieprzem.
Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

Krok 1 z 6

Fasolę umyć, zalać wodą, odstawić na noc.

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

Krok 2 z 6

Na drugi dzień żeberka umyć, zalać wodą, zagotować. Zdjąć szumowiny, dodać moczoną przez całą noc fasolkę. Dodać 2 ziela angielskie i 2 liście laurowe oraz kostki rosołowe.

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

Krok 3 z 6

Gotować do miękkości fasolki.

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

Krok 4 z 6

Ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz selera obrać, umyć. Marchew, seler, i pietruszkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach.

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

Krok 5 z 6

Ziemniaki pokroić w kostkę. Wszystko dodać do gotującej się zupy.

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

Krok 5 z 6

Gotować wspólnie ok. 15 minut. Na koniec doprawić ziarenkami smaku i pieprzem.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa brokułowa z makaronem

    58 min Łatwy
  • Rosół z kaczki

    2 godz 8 min Łatwy
  • Zupa z kapustą, groszkiem i ciecierzycą

    14 godz 35 min Łatwy
  • Kapuśniak z młodej kapusty

    1 godz 5 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu