Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

(1)
11 godz 25 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Wafelek2601
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

30  dag
Fasola czerwona
50  dag
Żeberka wieprzowe
1 
Marchewka
3 
Ziemniaki
1 
Korzeń pietruszki
0.25 
Seler naciowy
trochę
Pieprz czarny
2  kulek
Ziele angielskie
2 
Liść laurowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
31.78 g
Węglowodany
13.87 g
Tłuszcze
6.66 g
Wartość energetyczna
239.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

685 min
Krok 1
600 min
Fasolę umyć, zalać wodą, odstawić na noc.
Krok 2
15 min
Na drugi dzień żeberka umyć, zalać wodą, zagotować. Zdjąć szumowiny, dodać moczoną przez całą noc fasolkę. Dodać 2 ziela angielskie i 2 liście laurowe oraz kostki rosołowe.
Krok 3
40 min
Gotować do miękkości fasolki.
Krok 4
10 min
Ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz selera obrać, umyć. Marchew, seler, i pietruszkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Krok 5
5 min
Ziemniaki pokroić w kostkę. Wszystko dodać do gotującej się zupy.
Krok 5
15 min
Gotować wspólnie ok. 15 minut. Na koniec doprawić ziarenkami smaku i pieprzem.
Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

Krok 1 z 6

Fasolę umyć, zalać wodą, odstawić na noc.

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

Krok 2 z 6

Na drugi dzień żeberka umyć, zalać wodą, zagotować. Zdjąć szumowiny, dodać moczoną przez całą noc fasolkę. Dodać 2 ziela angielskie i 2 liście laurowe oraz kostki rosołowe.

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

Krok 3 z 6

Gotować do miękkości fasolki.

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

Krok 4 z 6

Ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz selera obrać, umyć. Marchew, seler, i pietruszkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach.

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

Krok 5 z 6

Ziemniaki pokroić w kostkę. Wszystko dodać do gotującej się zupy.

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

Krok 5 z 6

Gotować wspólnie ok. 15 minut. Na koniec doprawić ziarenkami smaku i pieprzem.

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach to zupa przygotowana według sprawdzonego, tradycyjnego przepisu. Zupa nabiera mocnego aromatu dzięki temu, że jest gotowana na żeberkach. Dodatek warzyw oraz Rosołu drobiowego WINIARY sprawi, że danie nabierze pełniejszego smaku. Wypróbuj pyszny, tradycyjny przepis!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 12/22/2020 - 11:26 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha