Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Brukiew niegdyś popularna, teraz jest dość zapomnianym warzywem. Jak serwować brukiew? Poznaj przepis na zupę z brukwi! Jest on niezwykle prosty w przygotowaniu. Na dodatek nie będziesz potrzebować wielu składników do stworzenia zupy. Pamiętaj o zahartowaniu dania śmietaną tuż przed podaniem.
Żeberka opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do gotującej się wody.
Krok 3
10 min
Brukiew, ziemniaki, seler obrać i pokroić w kostkę.
Krok 4
20 min
Warzywa wrzucić do gotującego się wywaru i gotować do miękkości. Paprykę opłukać i wydrążyć gniazdo nasienne, pokroić na drobną kosteczkę i wrzucić do zupy.
Krok 5
5 min
Gdy warzywa zmiękną, przyprawić solą, pieprzem oraz majerankiem. Wymieszać. Zahartować ze śmietaną.
Krok 1
z
5
Do garnka wlać wodę i zagotować.
Krok 2
z
5
Żeberka opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do gotującej się wody.
Krok 3
z
5
Brukiew, ziemniaki, seler obrać i pokroić w kostkę.
Krok 4
z
5
Warzywa wrzucić do gotującego się wywaru i gotować do miękkości. Paprykę opłukać i wydrążyć gniazdo nasienne, pokroić na drobną kosteczkę i wrzucić do zupy.
Krok 5
z
5
Gdy warzywa zmiękną, przyprawić solą, pieprzem oraz majerankiem. Wymieszać. Zahartować ze śmietaną.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0