Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa z brukwi

0
43 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Brukiew
5 
Ziemniaki
1 
Papryka czerwona
35 dag
żeberka wołowe
1 łyżka
Majeranek
0.5 
Seler
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
2 łyżeczek
Śmietana

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
26.32 g
Węglowodany
24.09 g
Tłuszcze
23.06 g
Wartość energetyczna
399.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

43 min
Krok 1
3 min
Do garnka wlać wodę i zagotować.
Krok 2
5 min
Żeberka opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do gotującej się wody.
Krok 3
10 min
Brukiew, ziemniaki, seler obrać i pokroić w kostkę.
Krok 4
20 min
Warzywa wrzucić do gotującego się wywaru i gotować do miękkości. Paprykę opłukać i wydrążyć gniazdo nasienne, pokroić na drobną kosteczkę i wrzucić do zupy.
Krok 5
5 min
Gdy warzywa zmiękną, przyprawić solą, pieprzem oraz majerankiem. Wymieszać. Zahartować ze śmietaną.
Zupa z brukwi

Krok 1 z 5

Do garnka wlać wodę i zagotować.

Zupa z brukwi

Krok 2 z 5

Żeberka opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do gotującej się wody.

Zupa z brukwi

Krok 3 z 5

Brukiew, ziemniaki, seler obrać i pokroić w kostkę.

Zupa z brukwi

Krok 4 z 5

Warzywa wrzucić do gotującego się wywaru i gotować do miękkości. Paprykę opłukać i wydrążyć gniazdo nasienne, pokroić na drobną kosteczkę i wrzucić do zupy.

Zupa z brukwi

Krok 5 z 5

Gdy warzywa zmiękną, przyprawić solą, pieprzem oraz majerankiem. Wymieszać. Zahartować ze śmietaną.

Brukiew niegdyś popularna, teraz jest dość zapomnianym warzywem. Jak serwować brukiew? Poznaj przepis na zupę z brukwi! Jest on niezwykle prosty w przygotowaniu. Na dodatek nie będziesz potrzebować wielu składników do stworzenia zupy. Pamiętaj o zahartowaniu dania śmietaną tuż przed podaniem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika