Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa z boczniakami

Zupa z boczniakami

(0)
50min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest szpileczkaa

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
WINIARY Bulion warzywny
250  g
Boczniaki
250  g
Pieczarki
1 
Por (biała część)
2 
Cebula
2 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
0.25 
Seler naciowy
2 
Liść laurowy
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
4  kulek
Ziele angielskie mielone
4  kulek
Pieprz czarny
trochę
Majeranek
trochę
Papryka czerwona
trochę
Pietruszka
150  g
Jogurt naturalny
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
7.27 g
Węglowodany
22.14 g
Tłuszcze
7.4 g
Wartość energetyczna
172.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa z boczniakami szczególnie sprawdzi się późną wiosną i jesienią, kiedy boczniaków jest dużo, a ich cena nie jest wygórowana. Do podsmażonych pieczarek i boczników dodajemy warzywa, a następnie całość gotujemy w Bulionie warzywnym WINIARY. Pamiętaj o dobrym doprawieniu zupy przed zagotowaniem, a tuż przed podaniem zabiel ją jogurtem i udekoruj świeżą natką.

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    5 min
    Boczniaki kroimy na paski, a pieczarki na plasterki.
  • Krok 2

    5 min
    Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w słupki. Pora kroimy na cienkie plasterki, a seler na kawałki.
  • Krok 3

    5 min
    Cebule obieramy i kroimy na ósemki. Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucamy warzywa a następnie przygotowane grzyby.
  • Krok 4

    10 min
    Podsmażamy ok 10 minut mieszając co jakiś czas.
  • Krok 5

    20 min
    W garnku grzejemy bulion i dodajemy do niego zawartość patelni. Do garnka dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy 20 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Pod koniec gotowania dodajemy jogurt, mieszamy, zagotowujemy i podajemy z zieloną pietruszka.
Zupa z boczniakami

Krok 1 z 6

Boczniaki kroimy na paski, a pieczarki na plasterki.

Zupa z boczniakami

Krok 2 z 6

Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w słupki. Pora kroimy na cienkie plasterki, a seler na kawałki.

Zupa z boczniakami

Krok 3 z 6

Cebule obieramy i kroimy na ósemki. Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucamy warzywa a następnie przygotowane grzyby.

Zupa z boczniakami

Krok 4 z 6

Podsmażamy ok 10 minut mieszając co jakiś czas.

Zupa z boczniakami

Krok 5 z 6

W garnku grzejemy bulion i dodajemy do niego zawartość patelni. Do garnka dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy 20 minut.

Zupa z boczniakami

Krok 6 z 6

Pod koniec gotowania dodajemy jogurt, mieszamy, zagotowujemy i podajemy z zieloną pietruszka.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Grzyby
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Domowe warzywa z patelni z mięsem

    Domowe warzywa z patelni z mięsem

    51 min Łatwy
  • Sałatka z gotowanymi pieczarkami

    Sałatka z gotowanymi pieczarkami

    35 min Łatwy
  • Zupa gulaszowa z wędzoną papryką

    Zupa gulaszowa z wędzoną papryką

    2 godz 31 min Średni
  • Zupa jarzynowa z selerem naciowym i brukselką

    Zupa jarzynowa z selerem naciowym i brukselką

    39 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu