Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa z boczniakami
Dodaj do CookBook

Zupa z boczniakami

(1)
50 min
Łatwy
Autorem przepisu jest szpileczkaa
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
WINIARY Bulion warzywny
250  g
Boczniaki
250  g
Pieczarki
1 
Por (biała część)
2 
Cebula
2 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
0.25 
Seler naciowy
2 
Liść laurowy
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
4  kulek
Ziele angielskie mielone
4  kulek
Pieprz czarny
trochę
Majeranek
trochę
Papryka czerwona
trochę
Pietruszka
150  g
Jogurt naturalny
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
22.1 g
Wartość energetyczna
172.2 kcal
Tłuszcze
7.4 g
Białko
7.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa z boczniakami szczególnie sprawdzi się późną wiosną i jesienią, kiedy boczniaków jest dużo, a ich cena nie jest wygórowana. Do podsmażonych pieczarek i boczników dodajemy warzywa, a następnie całość gotujemy w Bulionie warzywnym WINIARY. Pamiętaj o dobrym doprawieniu zupy przed zagotowaniem, a tuż przed podaniem zabiel ją jogurtem i udekoruj świeżą natką.

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    5 min
    Boczniaki kroimy na paski, a pieczarki na plasterki.
  • Krok 2

    5 min
    Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w słupki. Pora kroimy na cienkie plasterki, a seler na kawałki.
  • Krok 3

    5 min
    Cebule obieramy i kroimy na ósemki. Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucamy warzywa a następnie przygotowane grzyby.
  • Krok 4

    10 min
    Podsmażamy ok 10 minut mieszając co jakiś czas.
  • Krok 5

    20 min
    W garnku grzejemy bulion i dodajemy do niego zawartość patelni. Do garnka dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy 20 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Pod koniec gotowania dodajemy jogurt, mieszamy, zagotowujemy i podajemy z zieloną pietruszka.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Bogate w błonnik
  • Grzyby
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

    Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

    11 godz 25 min Łatwy
  • Zupa chłopska z boczkiem

    Zupa chłopska z boczkiem

    47 min Łatwy
  • Zupa krem z pomidorów

    Zupa krem z pomidorów

    15 min Łatwy
  • Zupa - krem pomidorowy z bazylią

    Zupa - krem pomidorowy z bazylią

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu