Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa z boczniakami szczególnie sprawdzi się późną wiosną i jesienią, kiedy boczniaków jest dużo, a ich cena nie jest wygórowana. Do podsmażonych pieczarek i boczników dodajemy warzywa, a następnie całość gotujemy w Bulionie warzywnym WINIARY. Pamiętaj o dobrym doprawieniu zupy przed zagotowaniem, a tuż przed podaniem zabiel ją jogurtem i udekoruj świeżą natką.
Przygotowanie
50 min
Krok 1
5 min
Boczniaki kroimy na paski, a pieczarki na plasterki.
Krok 2
5 min
Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w słupki. Pora kroimy na cienkie plasterki, a seler na kawałki.
Krok 3
5 min
Cebule obieramy i kroimy na ósemki. Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucamy warzywa a następnie przygotowane grzyby.
Krok 4
10 min
Podsmażamy ok 10 minut mieszając co jakiś czas.
Krok 5
20 min
W garnku grzejemy bulion i dodajemy do niego zawartość patelni. Do garnka dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy 20 minut.
Krok 6
5 min
Pod koniec gotowania dodajemy jogurt, mieszamy, zagotowujemy i podajemy z zieloną pietruszka.
Krok 1
z
6
Boczniaki kroimy na paski, a pieczarki na plasterki.
Krok 2
z
6
Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w słupki. Pora kroimy na cienkie plasterki, a seler na kawałki.
Krok 3
z
6
Cebule obieramy i kroimy na ósemki. Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucamy warzywa a następnie przygotowane grzyby.
Krok 4
z
6
Podsmażamy ok 10 minut mieszając co jakiś czas.
Krok 5
z
6
W garnku grzejemy bulion i dodajemy do niego zawartość patelni. Do garnka dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy 20 minut.
Krok 6
z
6
Pod koniec gotowania dodajemy jogurt, mieszamy, zagotowujemy i podajemy z zieloną pietruszka.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0