Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa z boczniakami

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Boczniaki
250 g
Pieczarki
1 
Por (biała część)
2 
Cebula
2 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
0.25 
Seler naciowy
2 
Liść laurowy
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
4 kulek
Ziele angielskie mielone
4 kulek
Pieprz czarny
1 trochę
Majeranek
1 trochę
Papryka czerwona
1 trochę
Pietruszka
150 ml
Jogurt naturalny
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
7.43 g
Węglowodany
24.03 g
Wartość energetyczna
177.99 kcal
Białko
7.35 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
5 min
Boczniaki kroimy na paski, a pieczarki na plasterki.
Krok 2
5 min
Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w słupki. Pora kroimy na cienkie plasterki, a seler na kawałki.
Krok 3
5 min
Cebule obieramy i kroimy na ósemki. Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucamy warzywa a następnie przygotowane grzyby.
Krok 4
10 min
Podsmażamy ok 10 minut mieszając co jakiś czas.
Krok 5
20 min
W garnku grzejemy bulion i dodajemy do niego zawartość patelni. Do garnka dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy 20 minut.
Krok 6
5 min
Pod koniec gotowania dodajemy jogurt, mieszamy, zagotowujemy i podajemy z zieloną pietruszka.
Zupa z boczniakami

Krok 1 z 6

Boczniaki kroimy na paski, a pieczarki na plasterki.

Zupa z boczniakami

Krok 2 z 6

Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w słupki. Pora kroimy na cienkie plasterki, a seler na kawałki.

Zupa z boczniakami

Krok 3 z 6

Cebule obieramy i kroimy na ósemki. Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucamy warzywa a następnie przygotowane grzyby.

Zupa z boczniakami

Krok 4 z 6

Podsmażamy ok 10 minut mieszając co jakiś czas.

Zupa z boczniakami

Krok 5 z 6

W garnku grzejemy bulion i dodajemy do niego zawartość patelni. Do garnka dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy 20 minut.

Zupa z boczniakami

Krok 6 z 6

Pod koniec gotowania dodajemy jogurt, mieszamy, zagotowujemy i podajemy z zieloną pietruszka.

Zupa z boczniakami szczególnie sprawdzi się późną wiosną i jesienią, kiedy boczniaków jest dużo, a ich cena nie jest wygórowana. Do podsmażonych pieczarek i boczników dodajemy warzywa, a następnie całość gotujemy w Bulionie warzywnym WINIARY. Pamiętaj o dobrym doprawieniu zupy przed zagotowaniem, a tuż przed podaniem zabiel ją jogurtem i udekoruj świeżą natką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika