Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Zupa jarzynowa z kapustą i fasolką szparagową - jak zrobić?

(0)
45min
Łatwy
Kup składniki
zwz avatar 2
Zakochane w zupach zakochanewzupach.pl
Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich. Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Winiary Zupa Jarzynowa Nasza Specjalność
150  g
Fasolka szparagowa
4 
Ziemniaki
0.5  główka
Młoda kapusta
1 
Marchewka
trochę
Strączki zielonego groszku (garść)
1  l
Woda
0.25  szklanka
Śmietanka słodka
2 
Liść laurowy
5 
Ziarenka ziela angielskiego
trochę
Sok z cytryny do smaku
trochę
Sól i pieprz (opcjonalnie)
trochę
Świeże zioła do dekoracji zupy na talerzach
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.87 g
Węglowodany
46.38 g
Tłuszcze
3.54 g
Wartość energetyczna
253.13 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa wielowarzywna to pyszna porcja rozmaitych warzyw. Za każdym razem może smakować inaczej, jeśli nie będziecie sztywno trzymać się przepisu, a potraktujecie go jako kulinarną inspirację. Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową doskonale wpisuje się w ideę zero waste. Może do niej trafić niemalże każde warzywo, kupione jakiś czas temu, zupełnie niewidczone wśród innych produktów w lodówce i najzwyczajniej w świecie zapomniane. Jako bazę dla swojej własnej zupy wielowarzywnej z kapustą i fasolką szparagową "zero waste" wykorzystajcie Zupę jarzynową Nasza Specjalność Winiary, pełną suszonych warzyw i aromatów idealnie dobranych do nich przypraw.

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    4 min
    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
  • Krok 2

    3 min
    Kapustę szatkujemy.
  • Krok 3

    10 min
    Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę, fasolkę kroimy na mniejsze kawałki.
  • Krok 4

    10 min
    Zalewamy zupę 0,7 l wody, zagotowujemy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy 10 minut.
  • Krok 5

    10 min
    Zawartość opakowania z Zupą z zielonymi warzywami Winiary rozprowadzamy w 0,3 l wody, dodajemy do garnka z zupą. Gotujemy 10 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Łuskamy zielony groszek.
  • Krok 7

    1 min
    Groszek dodajemy do go zupy pod koniec gotowania, aby pozostał chrupiący. Jeśli chcemy, aby był ugotowany, dorzucamy do go zupy bezpośrednio po dodaniu zupy z zielonymi warzywami.
  • Krok 8

    2 min
    Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Zabielamy śmietanką. Dla przełamania smaku dodajemy nieco soku z cytryny.
Zupa jarzynowa z kapustą i fasolką szparagową - jak zrobić?

Krok 1 z 8

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.

Zupa jarzynowa z kapustą i fasolką szparagową - jak zrobić?

Krok 2 z 8

Kapustę szatkujemy.

Zupa jarzynowa z kapustą i fasolką szparagową - jak zrobić?

Krok 3 z 8

Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę, fasolkę kroimy na mniejsze kawałki.

Zupa jarzynowa z kapustą i fasolką szparagową - jak zrobić?

Krok 4 z 8

Zalewamy zupę 0,7 l wody, zagotowujemy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy 10 minut.

Zupa jarzynowa z kapustą i fasolką szparagową - jak zrobić?

Krok 5 z 8

Zawartość opakowania z Zupą z zielonymi warzywami Winiary rozprowadzamy w 0,3 l wody, dodajemy do garnka z zupą. Gotujemy 10 minut.

Zupa jarzynowa z kapustą i fasolką szparagową - jak zrobić?

Krok 6 z 8

Łuskamy zielony groszek.

Zupa jarzynowa z kapustą i fasolką szparagową - jak zrobić?

Krok 7 z 8

Groszek dodajemy do go zupy pod koniec gotowania, aby pozostał chrupiący. Jeśli chcemy, aby był ugotowany, dorzucamy do go zupy bezpośrednio po dodaniu zupy z zielonymi warzywami.

Zupa jarzynowa z kapustą i fasolką szparagową - jak zrobić?

Krok 8 z 8

Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Zabielamy śmietanką. Dla przełamania smaku dodajemy nieco soku z cytryny.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Obiad
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa z zielonych szparagów z warzywami

    27 min Łatwy
  • Zupa z karpia ze śmietaną

    1 godz 10 min Łatwy
  • Zupa grochowa na wędzonym boczku z soczewicą

    47 min Łatwy
  • Wiosenna zupa z kalarepy

    1 godz

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu