Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową

Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową

(0)
45min
Łatwy
Kup składniki
zwz avatar 2
Zakochane w zupach zakochanewzupach.pl
Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich. Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Winiary Zupa Jarzynowa Nasza Specjalność
150  g
Fasolka szparagowa
4 
Ziemniaki
0.5  główka
Młoda kapusta
1 
Marchewka
trochę
Strączki zielonego groszku (garść)
1  l
Woda
0.25  szklanka
Śmietanka słodka
2 
Liść laurowy
5 
Ziarenka ziela angielskiego
trochę
Sok z cytryny do smaku
trochę
Sól i pieprz (opcjonalnie)
trochę
Świeże zioła do dekoracji zupy na talerzach
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.87 g
Węglowodany
46.38 g
Tłuszcze
3.54 g
Wartość energetyczna
253.13 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa wielowarzywna to pyszna porcja rozmaitych warzyw. Za każdym razem może smakować inaczej, jeśli nie będziecie sztywno trzymać się przepisu, a potraktujecie go jako kulinarną inspirację. Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową doskonale wpisuje się w ideę zero waste. Może do niej trafić niemalże każde warzywo, kupione jakiś czas temu, zupełnie niewidczone wśród innych produktów w lodówce i najzwyczajniej w świecie zapomniane. Jako bazę dla swojej własnej zupy wielowarzywnej z kapustą i fasolką szparagową "zero waste" wykorzystajcie Zupę jarzynową Nasza Specjalność Winiary, pełną suszonych warzyw i aromatów idealnie dobranych do nich przypraw.

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    4 min
    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
  • Krok 2

    3 min
    Kapustę szatkujemy.
  • Krok 3

    10 min
    Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę, fasolkę kroimy na mniejsze kawałki.
  • Krok 4

    10 min
    Zalewamy zupę 0,7 l wody, zagotowujemy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy 10 minut.
  • Krok 5

    10 min
    Zawartość opakowania z Zupą z zielonymi warzywami Winiary rozprowadzamy w 0,3 l wody, dodajemy do garnka z zupą. Gotujemy 10 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Łuskamy zielony groszek.
  • Krok 7

    1 min
    Groszek dodajemy do go zupy pod koniec gotowania, aby pozostał chrupiący. Jeśli chcemy, aby był ugotowany, dorzucamy do go zupy bezpośrednio po dodaniu zupy z zielonymi warzywami.
  • Krok 8

    2 min
    Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Zabielamy śmietanką. Dla przełamania smaku dodajemy nieco soku z cytryny.
Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową

Krok 1 z 8

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.

Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową

Krok 2 z 8

Kapustę szatkujemy.

Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową

Krok 3 z 8

Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę, fasolkę kroimy na mniejsze kawałki.

Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową

Krok 4 z 8

Zalewamy zupę 0,7 l wody, zagotowujemy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy 10 minut.

Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową

Krok 5 z 8

Zawartość opakowania z Zupą z zielonymi warzywami Winiary rozprowadzamy w 0,3 l wody, dodajemy do garnka z zupą. Gotujemy 10 minut.

Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową

Krok 6 z 8

Łuskamy zielony groszek.

Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową

Krok 7 z 8

Groszek dodajemy do go zupy pod koniec gotowania, aby pozostał chrupiący. Jeśli chcemy, aby był ugotowany, dorzucamy do go zupy bezpośrednio po dodaniu zupy z zielonymi warzywami.

Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową

Krok 8 z 8

Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Zabielamy śmietanką. Dla przełamania smaku dodajemy nieco soku z cytryny.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Obiad
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa z karpia ze śmietaną

    Zupa z karpia ze śmietaną

    1 godz 10 min Łatwy
  • Zupa z zielonych szparagów z warzywami

    Zupa z zielonych szparagów z warzywami

    27 min Łatwy
  • Zupa grochowa na wędzonym boczku z soczewicą

    Zupa grochowa na wędzonym boczku z soczewicą

    47 min Łatwy
  • Wiosenna zupa z kalarepy

    Wiosenna zupa z kalarepy

    1 godz

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu