Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
Kapustę szatkujemy.
Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę, fasolkę kroimy na mniejsze kawałki.
Zalewamy zupę 0,7 l wody, zagotowujemy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy 10 minut.
Zawartość opakowania z Zupą z zielonymi warzywami Winiary rozprowadzamy w 0,3 l wody, dodajemy do garnka z zupą. Gotujemy 10 minut.
Łuskamy zielony groszek.
Groszek dodajemy do go zupy pod koniec gotowania, aby pozostał chrupiący. Jeśli chcemy, aby był ugotowany, dorzucamy do go zupy bezpośrednio po dodaniu zupy z zielonymi warzywami.
Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Zabielamy śmietanką. Dla przełamania smaku dodajemy nieco soku z cytryny.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0