Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa wielowarzywna to pyszna porcja rozmaitych warzyw. Za każdym razem może smakować inaczej, jeśli nie będziecie sztywno trzymać się przepisu, a potraktujecie go jako kulinarną inspirację. Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową doskonale wpisuje się w ideę zero waste. Może do niej trafić niemalże każde warzywo, kupione jakiś czas temu, zupełnie niewidczone wśród innych produktów w lodówce i najzwyczajniej w świecie zapomniane.
Jako bazę dla swojej własnej zupy wielowarzywnej z kapustą i fasolką szparagową "zero waste" wykorzystajcie Zupę jarzynową Nasza Specjalność Winiary, pełną suszonych warzyw i aromatów idealnie dobranych do nich przypraw.
Przygotowanie
45 min
Krok 1
4 min
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
Krok 2
3 min
Kapustę szatkujemy.
Krok 3
10 min
Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę, fasolkę kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 4
10 min
Zalewamy zupę 0,7 l wody, zagotowujemy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy 10 minut.
Krok 5
10 min
Zawartość opakowania z Zupą z zielonymi warzywami Winiary rozprowadzamy w 0,3 l wody, dodajemy do garnka z zupą. Gotujemy 10 minut.
Krok 6
5 min
Łuskamy zielony groszek.
Krok 7
1 min
Groszek dodajemy do go zupy pod koniec gotowania, aby pozostał chrupiący. Jeśli chcemy, aby był ugotowany, dorzucamy do go zupy bezpośrednio po dodaniu zupy z zielonymi warzywami.
Krok 8
2 min
Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Zabielamy śmietanką. Dla przełamania smaku dodajemy nieco soku z cytryny.
Krok 1
z
8
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
Krok 2
z
8
Kapustę szatkujemy.
Krok 3
z
8
Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę, fasolkę kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 4
z
8
Zalewamy zupę 0,7 l wody, zagotowujemy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy 10 minut.
Krok 5
z
8
Zawartość opakowania z Zupą z zielonymi warzywami Winiary rozprowadzamy w 0,3 l wody, dodajemy do garnka z zupą. Gotujemy 10 minut.
Krok 6
z
8
Łuskamy zielony groszek.
Krok 7
z
8
Groszek dodajemy do go zupy pod koniec gotowania, aby pozostał chrupiący. Jeśli chcemy, aby był ugotowany, dorzucamy do go zupy bezpośrednio po dodaniu zupy z zielonymi warzywami.
Krok 8
z
8
Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Zabielamy śmietanką. Dla przełamania smaku dodajemy nieco soku z cytryny.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0