Zupa warzywna

(0)
20min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250  g
Kalarepa
5 
Szparagi
1 
Ziemniaki
3  łyżek
Masło
100  g
Szpinak świeży
1  łyżeczka
Koperek
1  łyżka
Szczypiorek
1  łyżka
Szuszona natka pietruszki
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.26 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcze
9.17 g
Wartość energetyczna
125.02 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kolorowa zupa warzywna to prawdziwa gratka dla wielbicieli wiosennych smaków. Gotujemy ją na Rosole z kury z makaronem WINIARY, z dodatkiem podsmażanych na maśle młodych warzyw: kalarepki, marchewki, szparagów i ziemniaków. Do tego mnóstwo zieleniny: liście szpinaku, koperek, szczypiorek i natka pietruszki. Same pyszności!
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Step1
5 min
Warzywa poza szpinakiem oczyść, pokrój w słupki i podsmaż na maśle przez około 5 minut.
Step2
5 min
Zalej 1 litrem wody i zagotuj.
Step3
5 min
Dodaj bulion warzywny i gotuj przez 5 minut.
Step4
4 min
Dodaj liście szpinaku i zagotuj.
Step5
1 min
Na koniec dodaj posiekane zioła i dopraw do smaku. Podawaj.
Zupa warzywna

Step1 z 5

Warzywa poza szpinakiem oczyść, pokrój w słupki i podsmaż na maśle przez około 5 minut.

Zupa warzywna

Step2 z 5

Zalej 1 litrem wody i zagotuj.

Zupa warzywna

Step3 z 5

Dodaj bulion warzywny i gotuj przez 5 minut.

Zupa warzywna

Step4 z 5

Dodaj liście szpinaku i zagotuj.

Zupa warzywna

Step5 z 5

Na koniec dodaj posiekane zioła i dopraw do smaku. Podawaj.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika