Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
6
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wyjątkowo prosta zupa serowa zapiekana to świetny pomysł na pożywną zupę właściwie... z niczego ;) Potrzebne nam będą tylko dwie kostki Rosołu drobiowego z włoszczyzną WINIARY, na którym ugotujemy esencjonalny wywar z dodatkiem zazłoconej na maśle cebuli. Potem wrzucamy żółty ser (można pokroić go w kosteczkę, ale najprościej zetrzeć na tarce o grubych oczkach) i zapiekamy przez kwadrans. W międzyczasie akurat zdążymy przygotować chrupiące grzanki z czerstwego pieczywa, pokrojonego w kostkę i podsmażonego na niewielkiej ilości oliwy. Zupę serową można doprawić ulubionymi ziołami, a po wyjęciu z pieca posypać grzankami i udekorować zieleniną oraz ćwiartkami koktajlowych pomidorków.
Przygotowanie
38 min
Krok 1
2 min
Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a następnie zeszklij na maśle. Dodaj mąkę i smaż około 2 minut.
Krok 3
10 min
Stopniowo dolewaj bulion. Wywar gotuj 10 minut często mieszając.
Krok 4
5 min
Wlej mleko, dopraw solą i pieprzem. Dodaj starty ser żółty.
Krok 5
15 min
Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 15 minut.
Krok 6
1 min
Podawaj z grzankami.
Krok 1
z
6
Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
Krok 2
z
6
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a następnie zeszklij na maśle. Dodaj mąkę i smaż około 2 minut.
Krok 3
z
6
Stopniowo dolewaj bulion. Wywar gotuj 10 minut często mieszając.
Krok 4
z
6
Wlej mleko, dopraw solą i pieprzem. Dodaj starty ser żółty.
Krok 5
z
6
Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 15 minut.
Krok 6
z
6
Podawaj z grzankami.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0