Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wyjątkowo prosta zupa serowa zapiekana to świetny pomysł na pożywną zupę właściwie... z niczego ;) Potrzebne nam będą tylko dwie kostki Rosołu drobiowego z włoszczyzną WINIARY, na którym ugotujemy esencjonalny wywar z dodatkiem zazłoconej na maśle cebuli. Potem wrzucamy żółty ser (można pokroić go w kosteczkę, ale najprościej zetrzeć na tarce o grubych oczkach) i zapiekamy przez kwadrans. W międzyczasie akurat zdążymy przygotować chrupiące grzanki z czerstwego pieczywa, pokrojonego w kostkę i podsmażonego na niewielkiej ilości oliwy. Zupę serową można doprawić ulubionymi ziołami, a po wyjęciu z pieca posypać grzankami i udekorować zieleniną oraz ćwiartkami koktajlowych pomidorków.
Przygotowanie
38 min
Krok 1
2 min
Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a następnie zeszklij na maśle. Dodaj mąkę i smaż około 2 minut.
Krok 3
10 min
Stopniowo dolewaj bulion. Wywar gotuj 10 minut często mieszając.
Krok 4
5 min
Wlej mleko, dopraw solą i pieprzem. Dodaj starty ser żółty.
Krok 5
15 min
Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 15 minut.
Krok 6
1 min
Podawaj z grzankami.
Krok 1
z
6
Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
Krok 2
z
6
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a następnie zeszklij na maśle. Dodaj mąkę i smaż około 2 minut.
Krok 3
z
6
Stopniowo dolewaj bulion. Wywar gotuj 10 minut często mieszając.
Krok 4
z
6
Wlej mleko, dopraw solą i pieprzem. Dodaj starty ser żółty.
Krok 5
z
6
Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 15 minut.
Krok 6
z
6
Podawaj z grzankami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0