Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa serowa zapiekana

0
38 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 szklanek
Mleko
500 g
Ser żółty
4 łyżek
Masło
2 łyżek
Mąka
200 g
Cebula
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
34.65 g
Wartość energetyczna
450.84 kcal
Białko
24.47 g
Węglowodany
10.39 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
2 min
Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a następnie zeszklij na maśle. Dodaj mąkę i smaż około 2 minut.
Krok 3
10 min
Stopniowo dolewaj bulion. Wywar gotuj 10 minut często mieszając.
Krok 4
5 min
Wlej mleko, dopraw solą i pieprzem. Dodaj starty ser żółty.
Krok 5
15 min
Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 15 minut.
Krok 6
1 min
Podawaj z grzankami.
Zupa serowa zapiekana

Krok 1 z 6

Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.

Zupa serowa zapiekana

Krok 2 z 6

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a następnie zeszklij na maśle. Dodaj mąkę i smaż około 2 minut.

Zupa serowa zapiekana

Krok 3 z 6

Stopniowo dolewaj bulion. Wywar gotuj 10 minut często mieszając.

Zupa serowa zapiekana

Krok 4 z 6

Wlej mleko, dopraw solą i pieprzem. Dodaj starty ser żółty.

Zupa serowa zapiekana

Krok 5 z 6

Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 15 minut.

Zupa serowa zapiekana

Krok 6 z 6

Podawaj z grzankami.

Wyjątkowo prosta zupa serowa zapiekana to świetny pomysł na pożywną zupę właściwie... z niczego ;) Potrzebne nam będą tylko dwie kostki Rosołu drobiowego z włoszczyzną WINIARY, na którym ugotujemy esencjonalny wywar z dodatkiem zazłoconej na maśle cebuli. Potem wrzucamy żółty ser (można pokroić go w kosteczkę, ale najprościej zetrzeć na tarce o grubych oczkach) i zapiekamy przez kwadrans. W międzyczasie akurat zdążymy przygotować chrupiące grzanki z czerstwego pieczywa, pokrojonego w kostkę i podsmażonego na niewielkiej ilości oliwy. Zupę serową można doprawić ulubionymi ziołami, a po wyjęciu z pieca posypać grzankami i udekorować zieleniną oraz ćwiartkami koktajlowych pomidorków.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika