Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa rybna z pomidorami

0
43 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
50 g
Marchewka
400 g
Filet z mintaja
1 
Cebula
1 łyżka
Olej
2 łyżek
Koncentrat pomidorowy
1 trochę
Chili
1 łyżka
Natka pietruszki
1 trochę
Pieprz czarny
50 g
Seler naciowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
5.87 g
Białko
13.35 g
Tłuszcze
4.13 g
Wartość energetyczna
113.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

43 min
Krok 1
5 min
Warzywa obierz i umyj, a następnie pokrój w słupki.
Krok 2
5 min
Filety z mintaja pokrój w kostkę.
Krok 3
7 min
Zagotuj 1 l wody, dodaj warzywa i ZIARENKA SMAKU. Gotuj jeszcze przez 5 minut, następnie dodaj pokrojone w kostkę filety.
Krok 4
5 min
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju i dodaj do wywaru.
Krok 5
15 min
Gotuj razem 15 minut.
Krok 6
5 min
Dodaj koncentrat pomidorowy, Przyprawę w płynie, paprykę ostrą i pieprz do smaku.
Krok 7
1 min
Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.
Zupa rybna z pomidorami

Krok 1 z 7

Warzywa obierz i umyj, a następnie pokrój w słupki.

Zupa rybna z pomidorami

Krok 2 z 7

Filety z mintaja pokrój w kostkę.

Zupa rybna z pomidorami

Krok 3 z 7

Zagotuj 1 l wody, dodaj warzywa i ZIARENKA SMAKU. Gotuj jeszcze przez 5 minut, następnie dodaj pokrojone w kostkę filety.

Zupa rybna z pomidorami

Krok 4 z 7

Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju i dodaj do wywaru.

Zupa rybna z pomidorami

Krok 5 z 7

Gotuj razem 15 minut.

Zupa rybna z pomidorami

Krok 6 z 7

Dodaj koncentrat pomidorowy, Przyprawę w płynie, paprykę ostrą i pieprz do smaku.

Zupa rybna z pomidorami

Krok 7 z 7

Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.

Gotowane ryby doskonale komponują się ze smakiem pomidorów - na przykład w zupie rybnej z pomidorami. Warzywny wywar doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY i podsmażaną cebulą, wrzucamy rybę, a gdy wszystko się ugotuje - doprawiamy koncentratem pomidorowym, Przyprawą do zup, sosów i sałatek WINIARY, ostrą papryką i pieprzem. W sezonie - zamiast koncentatu - możemy podsmażyć razem z cebulą świeże pomidory bez skórki i dodać je do zupy, gdy ryba będzie już miękka. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika