Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nieco włoskiej finezji - kremowa Zupa Pomidorowa Nasza Specjalność z suszonymi pomidorami i serem mascarpone, który nadaje jej łagodną, śmietankową nutę. Jeśli chcemy, by zupa była bardziej pożywna, możemy podać ją z tostem z pszennego pieczywa lub białym ryżem. Zupę dekorujemy świeżym listkiem bazylii lub posypujemy np. prażonymi ziarnami słonecznika czy pestkami dyni.
Zawartość opakowania rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 2
5 min
Pomidory pokrój w kostkę, dodaj do zupy, zmiksuj.
Krok 3
5 min
Mascarpone połącz z zupą, zmiksuj.
Krok 4
3 min
Rozlej do bulionówek. Udekoruj listkiem bazylii.
Krok 1
z
4
Zawartość opakowania rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 2
z
4
Pomidory pokrój w kostkę, dodaj do zupy, zmiksuj.
Krok 3
z
4
Mascarpone połącz z zupą, zmiksuj.
Krok 4
z
4
Rozlej do bulionówek. Udekoruj listkiem bazylii.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0