Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewki, pietruszki, selera i pora umieścić w dużym garnku.
Warzywa zalać 0,7 litra wody.
Gotować bulion na małym ogniu.
Cebule i ząbki czosnku obrać, drobno posiekać.
Pomidory umyć, pokroić w kostkę.
Na dużej patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej posiekaną cebulę i czosnek.
Dodać pomidory i gałązkę pomidorów, wymieszać. Dusić na małym ogniu przez ok. 10 minut.
Do podsmażonych pomidorów dodać cukier. Całość doprawić ziołami, solą i pieprzem.
Bulion przecedzić. Marchewki i pietruszki pokroić, dodać do pomidorów.
Podsmażone warzywa zalać bulionem. Zupę zmiksować na gładki krem.
Orzechy drobno pokroić, zrumienić na suchej patelni.
Zupę podawać z kawałkami sera mozzarella i orzechami.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0