Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na zupę ogórkową WINIARY Jak u mamy z grzankami i serem żółtym jest jednym z najprostszych – użycie Zupy ogórkowej WINIARY Jak u mamy, pozwala nie tylko zaoszczędzić Ci czas, ale również zadbać o idealnie skomponowany smak zupy. Każdą porcję ogórkowej podawaj z chrupiącymi kawałeczkami grzanek oraz startym żółtym serem (np. Radamerem).
Przygotuj wywar drobiowy bez przypraw: ćwiartkę kurczaka wrzuć do garnka i zalej 1 litrem zimnej wody. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut. Po tym czasie przecedź wywar – możesz użyć mięsa do zupy, jeśli chcesz.
Step2
10 min
Następnie do gotowego wywaru dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj, aż będą miękkie.
Step3
10 min
Gdy ziemniaki zmiękną, dodaj zawartość opakowania Zupa ogórkowa Jak u Mamy WINIARY i dokładnie wymieszaj. Gotuj dalej na małym ogniu.
Step4
5 min
Mąkę rozrób ze śmietanką i niewielką ilością wody, wlej do zupy i dokładnie wymieszaj. Gotuj jeszcze przez 5 minut.
Step5
2 min
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Step6
10 min
Chleb tostowy pokrój w kostkę i wymieszaj z masłem i zgniecionym czosnkiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 5 minut, po tym czasie posyp serem i piecz jeszcze 3 minuty.
Step7
2 min
Zupę ogórkową nałóż na talerze, posyp pokrojonym w kostkę ogórkiem i serowo-czosnkowymi grzankami, ewentualnie jeszcze większą ilością startego sera.
Step1
z
7
Przygotuj wywar drobiowy bez przypraw: ćwiartkę kurczaka wrzuć do garnka i zalej 1 litrem zimnej wody. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut. Po tym czasie przecedź wywar – możesz użyć mięsa do zupy, jeśli chcesz.
Step2
z
7
Następnie do gotowego wywaru dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj, aż będą miękkie.
Step3
z
7
Gdy ziemniaki zmiękną, dodaj zawartość opakowania Zupa ogórkowa Jak u Mamy WINIARY i dokładnie wymieszaj. Gotuj dalej na małym ogniu.
Step4
z
7
Mąkę rozrób ze śmietanką i niewielką ilością wody, wlej do zupy i dokładnie wymieszaj. Gotuj jeszcze przez 5 minut.
Step5
z
7
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Step6
z
7
Chleb tostowy pokrój w kostkę i wymieszaj z masłem i zgniecionym czosnkiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 5 minut, po tym czasie posyp serem i piecz jeszcze 3 minuty.
Step7
z
7
Zupę ogórkową nałóż na talerze, posyp pokrojonym w kostkę ogórkiem i serowo-czosnkowymi grzankami, ewentualnie jeszcze większą ilością startego sera.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0