Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa ogórkowa bez mięsa będzie smakować równie pysznie, jak ta na żeberkach, jeśli do jej przygotowania wykorzystacie Zupę Jarzynową Nasza Specjalność Winiary. W torebce z zupą zamknięte są suszone warzywa i odpowiednio dobrane przyprawy, które cały swój aromat oddają przygotowywanej przez Was potrawie.
Przygotowanie
50 min
Krok 1
25 min
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Por dokładnie płuczemy pomiędzy listkami, kawałek selera obieramy, płuczemy. Tak przygotowane warzywa zalewamy 0,5 l wody, zagotowujemy, gotujemy 10 minut.
Krok 2
8 min
Zawartość opakowania z zupą jarzynową dokładnie rozprowadzamy w 0,3 l wody, dodajemy do garnka z zupą, gotujemy 8 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
10 min
Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
3 min
Czosnek lekko miażdżymy trzonkiem noża, obieramy z łupinek, dodajemy z ogórkami do garnka z zupą, zagotowujemy.
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Por dokładnie płuczemy pomiędzy listkami, kawałek selera obieramy, płuczemy. Tak przygotowane warzywa zalewamy 0,5 l wody, zagotowujemy, gotujemy 10 minut.
Krok 2
z
5
Zawartość opakowania z zupą jarzynową dokładnie rozprowadzamy w 0,3 l wody, dodajemy do garnka z zupą, gotujemy 8 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
z
5
Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
z
5
Czosnek lekko miażdżymy trzonkiem noża, obieramy z łupinek, dodajemy z ogórkami do garnka z zupą, zagotowujemy.
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0