Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Zupa neapolitańska

Zupa neapolitańska

(0)
1 godz 50 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest danusia19671

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  l
Woda
400  g
Kości wieprzowe
200  g
Marchewka
100  g
Pietruszka
100  g
Seler naciowy
1  łyżeczka
Oliwa z oliwek
1  łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
200  g
Ser bursztyn
250  g
Makaron Wstążki
200  g
Śmietana kwaśna
1  porcja
Pietruszka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
12.83 g
Węglowodany
34.35 g
Tłuszcze
11.82 g
Wartość energetyczna
263.91 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa neapolitańska jest bardzo lubiana przez dzieci, ponieważ ma delikatny smak i zawiera proste składniki. Swoją kremową konsystencję i jasną barwę zawdzięcza dodatkom śmietany i startego sera. Wywar można przygotować zarówno na kościach, na kostce mięsnej lub warzywnej lub na samych warzywach. Zupa neapolitańska udekorowana zieloną pietruszką to propozycja na szybki i niekłopotliwy obiad.
RecipeFull HTML Comp

Zainspiruj się również

  Jak zrobić chłopski garnek - przepis   Pomysł na obiad - przepisy, co przygotować?

Przygotowanie

110 min
  • Krok 1

    5 min
    Kości umyć, zalać zimną wodą, wygotować, a wywar przecedzić.
  • Krok 2

    10 min
    Warzywa obrać, opłukać, rozdrobnić, dodać do wywaru i ugotować pod przykryciem.
  • Krok 3

    5 min
    Następnie wywar przecedzić.
  • Krok 4

    1 min
    Wywar podprawić zasmażką, zagotować i dodać do niego utarty ser.
  • Krok 5

    2 min
    Makaron ugotować, odcedzić, przelać gorącą wodą, dodać do zupy.
  • Krok 6

    3 min
    Na końcu dodać zieloną, drobno posiekaną pietruszkę oraz śmietanę.
Zupa neapolitańska

Krok 1 z 6

Kości umyć, zalać zimną wodą, wygotować, a wywar przecedzić.

Zupa neapolitańska

Krok 2 z 6

Warzywa obrać, opłukać, rozdrobnić, dodać do wywaru i ugotować pod przykryciem.

Zupa neapolitańska

Krok 3 z 6

Następnie wywar przecedzić.

Zupa neapolitańska

Krok 4 z 6

Wywar podprawić zasmażką, zagotować i dodać do niego utarty ser.

Zupa neapolitańska

Krok 5 z 6

Makaron ugotować, odcedzić, przelać gorącą wodą, dodać do zupy.

Zupa neapolitańska

Krok 6 z 6

Na końcu dodać zieloną, drobno posiekaną pietruszkę oraz śmietanę.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia włoska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Krupnik na skrzydełkach

    Krupnik na skrzydełkach

    44 min Łatwy
  • Flaki z żołądków wieprzowych

    Flaki z żołądków wieprzowych

    3 godz 15 min Łatwy
  • Żurek tradycyjny z szynką i jajkiem

    Żurek tradycyjny z szynką i jajkiem

    38 min Łatwy
  • Zupa z kapustą, groszkiem i ciecierzycą

    Zupa z kapustą, groszkiem i ciecierzycą

    14 godz 35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu