Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa neapolitańska
Dodaj do CookBook

Zupa neapolitańska

(0)
1 godz 50 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest danusia19671
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  l
Woda
400  g
Kości wieprzowe
200  g
Marchewka
100  g
Pietruszka
100  g
Seler naciowy
1  łyżeczka
Oliwa z oliwek
1  łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
200  g
Ser bursztyn
250  g
Makaron Wstążki
200  g
Śmietana kwaśna
1  porcja
Pietruszka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
34.3 g
Wartość energetyczna
263.9 kcal
Tłuszcze
11.8 g
Białko
12.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa neapolitańska jest bardzo lubiana przez dzieci, ponieważ ma delikatny smak i zawiera proste składniki. Swoją kremową konsystencję i jasną barwę zawdzięcza dodatkom śmietany i startego sera. Wywar można przygotować zarówno na kościach, na kostce mięsnej lub warzywnej lub na samych warzywach. Zupa neapolitańska udekorowana zieloną pietruszką to propozycja na szybki i niekłopotliwy obiad.

Przygotowanie

110 min
  • Krok 1

    5 min
    Kości umyć, zalać zimną wodą, wygotować, a wywar przecedzić.
  • Krok 2

    10 min
    Warzywa obrać, opłukać, rozdrobnić, dodać do wywaru i ugotować pod przykryciem.
  • Krok 3

    5 min
    Następnie wywar przecedzić.
  • Krok 4

    1 min
    Wywar podprawić zasmażką, zagotować i dodać do niego utarty ser.
  • Krok 5

    2 min
    Makaron ugotować, odcedzić, przelać gorącą wodą, dodać do zupy.
  • Krok 6

    3 min
    Na końcu dodać zieloną, drobno posiekaną pietruszkę oraz śmietanę.
Zupa neapolitańska

Krok 1 z 6

Kości umyć, zalać zimną wodą, wygotować, a wywar przecedzić.

Zupa neapolitańska

Krok 2 z 6

Warzywa obrać, opłukać, rozdrobnić, dodać do wywaru i ugotować pod przykryciem.

Zupa neapolitańska

Krok 3 z 6

Następnie wywar przecedzić.

Zupa neapolitańska

Krok 4 z 6

Wywar podprawić zasmażką, zagotować i dodać do niego utarty ser.

Zupa neapolitańska

Krok 5 z 6

Makaron ugotować, odcedzić, przelać gorącą wodą, dodać do zupy.

Zupa neapolitańska

Krok 6 z 6

Na końcu dodać zieloną, drobno posiekaną pietruszkę oraz śmietanę.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia włoska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Zupa ogórkowa z serowymi grzankami

    Zupa ogórkowa z serowymi grzankami

    1 godz 24 min Łatwy
  • Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    23 min Łatwy
  • Zupa z jarmużu

    Zupa z jarmużu

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu