Zupa neapolitańska
1 godz 50 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
110 min
Krok 1
5 min
Kości umyć, zalać zimną wodą, wygotować, a wywar przecedzić.
Krok 2
10 min
Warzywa obrać, opłukać, rozdrobnić, dodać do wywaru i ugotować pod przykryciem.
Krok 3
5 min
Następnie wywar przecedzić.
Krok 4
1 min
Wywar podprawić zasmażką, zagotować i dodać do niego utarty ser.
Krok 5
2 min
Makaron ugotować, odcedzić, przelać gorącą wodą, dodać do zupy.
Krok 6
3 min
Na końcu dodać zieloną, drobno posiekaną pietruszkę oraz śmietanę.
Zupa neapolitańska jest bardzo lubiana przez dzieci, ponieważ ma delikatny smak i zawiera proste składniki. Swoją kremową konsystencję i jasną barwę zawdzięcza dodatkom śmietany i startego sera. Wywar można przygotować zarówno na kościach, na kostce mięsnej lub warzywnej lub na samych warzywach. Zupa neapolitańska udekorowana zieloną pietruszką to propozycja na szybki i niekłopotliwy obiad.
Komentarze 0