Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa neapolitańska jest bardzo lubiana przez dzieci, ponieważ ma delikatny smak i zawiera proste składniki. Swoją kremową konsystencję i jasną barwę zawdzięcza dodatkom śmietany i startego sera. Wywar można przygotować zarówno na kościach, na kostce mięsnej lub warzywnej lub na samych warzywach. Zupa neapolitańska udekorowana zieloną pietruszką to propozycja na szybki i niekłopotliwy obiad.
Kości umyć, zalać zimną wodą, wygotować, a wywar przecedzić.
Krok 2
10 min
Warzywa obrać, opłukać, rozdrobnić, dodać do wywaru i ugotować pod przykryciem.
Krok 3
5 min
Następnie wywar przecedzić.
Krok 4
1 min
Wywar podprawić zasmażką, zagotować i dodać do niego utarty ser.
Krok 5
2 min
Makaron ugotować, odcedzić, przelać gorącą wodą, dodać do zupy.
Krok 6
3 min
Na końcu dodać zieloną, drobno posiekaną pietruszkę oraz śmietanę.
Krok 1
z
6
Kości umyć, zalać zimną wodą, wygotować, a wywar przecedzić.
Krok 2
z
6
Warzywa obrać, opłukać, rozdrobnić, dodać do wywaru i ugotować pod przykryciem.
Krok 3
z
6
Następnie wywar przecedzić.
Krok 4
z
6
Wywar podprawić zasmażką, zagotować i dodać do niego utarty ser.
Krok 5
z
6
Makaron ugotować, odcedzić, przelać gorącą wodą, dodać do zupy.
Krok 6
z
6
Na końcu dodać zieloną, drobno posiekaną pietruszkę oraz śmietanę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0