Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa neapolitańska

0
110 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 l
Woda
400 g
Kości wieprzowe
200 g
Marchewka
100 g
Pietruszka
100 g
Seler naciowy
1 porcja
Oliwa z oliwek
200 g
Ser edamski
250 g
Makaron Wstążki
200 g
Kwaśna śmietana
1 porcja
Pietruszka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

110 min
Krok 1
5 min
Kości umyć, zalać zimną wodą, wygotować, a wywar przecedzić.
Krok 2
10 min
Warzywa obrać, opłukać, rozdrobnić, dodać do wywaru i ugotować pod przykryciem.
Krok 3
5 min
Następnie wywar przecedzić.
Krok 4
1 min
Wywar podprawić zasmażką, zagotować i dodać do niego utarty ser.
Krok 5
2 min
Makaron ugotować, odcedzić, przelać gorącą wodą, dodać do zupy.
Krok 6
3 min
Na końcu dodać zieloną, drobno posiekaną pietruszkę oraz śmietanę.
Zupa neapolitańska

Krok 1 z 6

Kości umyć, zalać zimną wodą, wygotować, a wywar przecedzić.

Zupa neapolitańska

Krok 2 z 6

Warzywa obrać, opłukać, rozdrobnić, dodać do wywaru i ugotować pod przykryciem.

Zupa neapolitańska

Krok 3 z 6

Następnie wywar przecedzić.

Zupa neapolitańska

Krok 4 z 6

Wywar podprawić zasmażką, zagotować i dodać do niego utarty ser.

Zupa neapolitańska

Krok 5 z 6

Makaron ugotować, odcedzić, przelać gorącą wodą, dodać do zupy.

Zupa neapolitańska

Krok 6 z 6

Na końcu dodać zieloną, drobno posiekaną pietruszkę oraz śmietanę.

Zupa neapolitańska jest bardzo lubiana przez dzieci, ponieważ ma delikatny smak i zawiera proste składniki. Swoją kremową konsystencję i jasną barwę zawdzięcza dodatkom śmietany i startego sera. Wywar można przygotować zarówno na kościach, na kostce mięsnej lub warzywnej lub na samych warzywach. Zupa neapolitańska udekorowana zieloną pietruszką to propozycja na szybki i niekłopotliwy obiad.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika