Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa mleczna z płatkami owsianymi, czyli smak dzieciństwa, który wszyscy kochaliśmy. Do płatków owsianych możemy dodać rodzynki, aby zróżnicować sobie doznania. Propozycja świetnie sprawdzi się jako śniadanie dla dzieci, którym potrzeba dużo białka. Słodkie rodzynki z pewnością im zasmakują!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
15 min
Zagotować wodę, dodać płatki owsiane, doprowadzić do wrzenia. Na małym płomieniu gotować około 15 minut, często mieszając.
Krok 2
10 min
Do ugotowanych płatków dodać gorące mleko i doprowadzić do wrzenia. Przyprawić do smaku solą.
Krok 3
5 min
Rodzynki namoczyć, osączyć. Zupę wyłożyć na talerze i posypać rodzynkami.
Krok 1
z
3
Zagotować wodę, dodać płatki owsiane, doprowadzić do wrzenia. Na małym płomieniu gotować około 15 minut, często mieszając.
Krok 2
z
3
Do ugotowanych płatków dodać gorące mleko i doprowadzić do wrzenia. Przyprawić do smaku solą.
Krok 3
z
3
Rodzynki namoczyć, osączyć. Zupę wyłożyć na talerze i posypać rodzynkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0