Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule obrać, pokroić w półksiężyce.
Kolby kukurydzy umyć, obrać z liści, oddzielić ziarna.
Papryczkę chilli przekroić na pół, usunąć pesteczki. Drobno posiekać.
Ziemniaki i marchewki obrać, pokroić w grubą kostkę.
Na dnie garnka rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej cebulę.
Dodać ziarna kukurydzy, chilli (ilość uzależniona jest od preferowanego poziomu ostrości i rozmiaru papryczki) i kurkumę – całość chwilkę podsmażyć.
Podsmażone warzywa zalać bulionem warzywnym.
Dodać ziemniaki i marchewkę i gotować na wolnym ogniu.
W międzyczasie pomidory oparzyć, obrać ze skóry i pokroić na mniejsze kawałki.
Kiedy ziemniaki zaczną mięknąć, dodać pomidory, fasolę i groszek.
Całość pogotować jeszcze przez ok. 5 minut.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0