Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa marchewkowa

0
63 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Marchewka
2 
Ziemniaki
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
2 łyżek
Oliwa z oliwek
3 łyżek
Koperek posiekany
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
2.49 g
Węglowodany
17.49 g
Tłuszcze
7.93 g
Wartość energetyczna
145.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

63 min
Krok 1
10 min
Cebulę i marchew obierz i pokrój w drobne plastry.
Krok 2
10 min
Ziemniaki obierz i pokrój w dużą kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 3
5 min
Następnie dodaj marchew, ziemniaki i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
3 min
Przygotuj 600 ml bulionu warzywnego Winiary. Wlej go do warzyw.
Krok 5
30 min
Całość gotuj pod przykryciem około 30 minut.
Krok 6
5 min
Następnie zmiksuj całość do uzyskania kremowej konsystencji. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę podawaj udekorowaną posiekanym koperkiem.
Zupa marchewkowa

Krok 1 z 6

Cebulę i marchew obierz i pokrój w drobne plastry.

Zupa marchewkowa

Krok 2 z 6

Ziemniaki obierz i pokrój w dużą kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Zupa marchewkowa

Krok 3 z 6

Następnie dodaj marchew, ziemniaki i dokładnie wymieszaj.

Zupa marchewkowa

Krok 4 z 6

Przygotuj 600 ml bulionu warzywnego Winiary. Wlej go do warzyw.

Zupa marchewkowa

Krok 5 z 6

Całość gotuj pod przykryciem około 30 minut.

Zupa marchewkowa

Krok 6 z 6

Następnie zmiksuj całość do uzyskania kremowej konsystencji. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę podawaj udekorowaną posiekanym koperkiem.

Kremowa zupa marchewkowa to smakowite źródło beta-karotenu, czyli prowitaminy A. Najpyszniejsza jest z młodej marchewki, ale możemy przygotowywać ją cały rok, także z marchewki mrożonej. Ma piękny kolor i intensywny smak, bo marchew i ziemniaki podsmażamy z czosnkiem i cebulą przed ugotowaniem ich w Bulionie warzywnym WINIARY. Po zmiksowaniu zupę dekorujemy siekanym koperkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika