Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kremowa zupa marchewkowa to smakowite źródło beta-karotenu, czyli prowitaminy A. Najpyszniejsza jest z młodej marchewki, ale możemy przygotowywać ją cały rok, także z marchewki mrożonej. Ma piękny kolor i intensywny smak, bo marchew i ziemniaki podsmażamy z czosnkiem i cebulą przed ugotowaniem ich w Bulionie warzywnym WINIARY. Po zmiksowaniu zupę dekorujemy siekanym koperkiem.
Przygotowanie
63 min
Krok 1
10 min
Cebulę i marchew obierz i pokrój w drobne plastry.
Krok 2
10 min
Ziemniaki obierz i pokrój w dużą kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 3
5 min
Następnie dodaj marchew, ziemniaki i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
3 min
Przygotuj 600 ml bulionu warzywnego Winiary. Wlej go do warzyw.
Krok 5
30 min
Całość gotuj pod przykryciem około 30 minut.
Krok 6
5 min
Następnie zmiksuj całość do uzyskania kremowej konsystencji. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę podawaj udekorowaną posiekanym koperkiem.
Krok 1
z
6
Cebulę i marchew obierz i pokrój w drobne plastry.
Krok 2
z
6
Ziemniaki obierz i pokrój w dużą kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 3
z
6
Następnie dodaj marchew, ziemniaki i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
z
6
Przygotuj 600 ml bulionu warzywnego Winiary. Wlej go do warzyw.
Krok 5
z
6
Całość gotuj pod przykryciem około 30 minut.
Krok 6
z
6
Następnie zmiksuj całość do uzyskania kremowej konsystencji. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę podawaj udekorowaną posiekanym koperkiem.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0