Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dzisiaj wiosna przysiadła na drzewku przed moim domem i zaczęła wesoło ćwierkać. Chyba na przekór wielkanocnemu bałwanowi, który jeszcze dogorywa w ogródku. Postanowiłam też zrobić coś na przekór zimie i zrobiłam wiosenną zupę krem z zielonego groszku. I to nie moje ostatnie słowo, Pani Zimo. Zupa krem z zielonego groszku powstała na aromatycznym bulionie z zagrodowego kurczaka. Dodałam też do zupy kremowy serek mascarpone, który w lżejszej wersji można zastąpić jogurtem naturalnym, i ozdobiłam świeżym tymiankiem.
Przygotowanie
49 min
Krok 1
30 min
Z udka i świeżych warzyw gotuję bulion.
Krok 2
2 min
Wyciągam włoszczyznę i mięso.
Krok 3
1 min
Dodaję groszek.
Krok 4
10 min
Gotuję ok 10 minut, do miękkości.
Krok 5
1 min
Doprawiam solą i świeżo zmielonym pierzem.
Krok 6
1 min
Dodaję serek mascarpone.
Krok 7
3 min
Miksuję.
Krok 8
1 min
Krem z zielonego groszku posypuję listkami świeżego tymianku.
Krok 1
z
8
Z udka i świeżych warzyw gotuję bulion.
Krok 2
z
8
Wyciągam włoszczyznę i mięso.
Krok 3
z
8
Dodaję groszek.
Krok 4
z
8
Gotuję ok 10 minut, do miękkości.
Krok 5
z
8
Doprawiam solą i świeżo zmielonym pierzem.
Krok 6
z
8
Dodaję serek mascarpone.
Krok 7
z
8
Miksuję.
Krok 8
z
8
Krem z zielonego groszku posypuję listkami świeżego tymianku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0