
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Zupa krem z topinamburu
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
6 minKrok 2
5 minKrok 3
32 minKrok 4
5 minKrok 5
2 min
Krok 1 z 5
Topinambur obierz i pokrój w kostkę. Marchewkę i pietruszkę obierz i również pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj drobno.

Krok 2 z 5
Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć cebulę i smaż aż zmięknie. Dodaj pozostałe warzywa oraz czosnek i całość smaż jeszcze ok. 3 min.

Krok 3 z 5
Całość zalej wodą, dodaj bulion i gotuj ok 30 min aż warzywa zmiękną. Po tym czasie zupę zmiksuj na gładki krem.

Krok 4 z 5
Jeśli zupa będzie za gęsta dodaj odrobinę wrzątku. Na końcu dodaj śmietankę i dopraw całość solą i pieprzem.

Krok 5 z 5
Zupę podawaj z posiekanym szczypiorkiem i prażonymi pestkami słonecznika
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0