Zupa krem z selera
48min
Łatwy
3 kostek
3
Ziemniaki
200 ml
Śmietana
2 łyżek
Masło
1 trochę
Pieprz czarny
1
Por
0.5
Cytryna
800 g
Seler naciowy
1 trochę
Orzechy włoskie
.
Wartości odżywcze
Białko
3.49 g
Węglowodany
10.73 g
Tłuszcze
9.26 g
Wartość energetyczna
134.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
48 min
Krok 1
5 min
Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
5 min
Podsmaż je na maśle przez około 5 minut.
Krok 3
2 min
Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 4
30 min
Do rosołu dodaj warzywa i gotuj przez 30 minut.
Krok 5
5 min
Zupę zmiksuj i dodaj śmietanę. Dopraw pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 6
1 min
Podawaj w bulionówkach, posypane prażonymi siekanymi orzechami włoskimi.
Łatwą zupę krem z selera gotujemy na Rosole drobiowym WINIARY, a także z dodatkiem podsmażanych ziemniaczków, pora i selera. Zupę z selera doprawiamy śmietaną i sokiem z cytryny. Krem warzywny udekoruj prażonymi orzechami włoskimi i podawaj z tostami z ciemnego chleba.
Komentarze 0