Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa krem z selera

(0)
48min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Ziemniaki
200  ml
Śmietana
2  łyżek
Masło
trochę
Pieprz czarny
1 
Por
0.5 
Cytryna
800  g
Seler naciowy
trochę
Orzechy włoskie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.49 g
Węglowodany
10.73 g
Tłuszcze
9.26 g
Wartość energetyczna
134.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

48 min
Krok 1
5 min
Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
5 min
Podsmaż je na maśle przez około 5 minut.
Krok 3
2 min
Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 4
30 min
Do rosołu dodaj warzywa i gotuj przez 30 minut.
Krok 5
5 min
Zupę zmiksuj i dodaj śmietanę. Dopraw pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 6
1 min
Podawaj w bulionówkach, posypane prażonymi siekanymi orzechami włoskimi.
Zupa krem z selera

Krok 1 z 6

Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę.

Zupa krem z selera

Krok 2 z 6

Podsmaż je na maśle przez około 5 minut.

Zupa krem z selera

Krok 3 z 6

Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.

Zupa krem z selera

Krok 4 z 6

Do rosołu dodaj warzywa i gotuj przez 30 minut.

Zupa krem z selera

Krok 5 z 6

Zupę zmiksuj i dodaj śmietanę. Dopraw pieprzem i sokiem z cytryny.

Zupa krem z selera

Krok 6 z 6

Podawaj w bulionówkach, posypane prażonymi siekanymi orzechami włoskimi.

Łatwą zupę krem z selera gotujemy na Rosole drobiowym WINIARY, a także z dodatkiem podsmażanych ziemniaczków, pora i selera. Zupę z selera doprawiamy śmietaną i sokiem z cytryny. Krem warzywny udekoruj prażonymi orzechami włoskimi i podawaj z tostami z ciemnego chleba.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha