Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Łatwą zupę krem z selera gotujemy na Rosole drobiowym WINIARY, a także z dodatkiem podsmażanych ziemniaczków, pora i selera. Zupę z selera doprawiamy śmietaną i sokiem z cytryny. Krem warzywny udekoruj prażonymi orzechami włoskimi i podawaj z tostami z ciemnego chleba.
Przygotowanie
48 min
Krok 1
5 min
Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
5 min
Podsmaż je na maśle przez około 5 minut.
Krok 3
2 min
Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 4
30 min
Do rosołu dodaj warzywa i gotuj przez 30 minut.
Krok 5
5 min
Zupę zmiksuj i dodaj śmietanę. Dopraw pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 6
1 min
Podawaj w bulionówkach, posypane prażonymi siekanymi orzechami włoskimi.
Krok 1
z
6
Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
z
6
Podsmaż je na maśle przez około 5 minut.
Krok 3
z
6
Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Krok 4
z
6
Do rosołu dodaj warzywa i gotuj przez 30 minut.
Krok 5
z
6
Zupę zmiksuj i dodaj śmietanę. Dopraw pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 6
z
6
Podawaj w bulionówkach, posypane prażonymi siekanymi orzechami włoskimi.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0