Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Papryki przekroić na pół, usunąć pestki, opłukać, osuszyć. Natrzeć rzepakowym olejem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu skórką do góry. Upiec.
Pomidory umyć, przekroić na pół. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu skórką do dołu. Oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać ząbki nieobranego czosnku oraz cebulę pokrojoną w ćwiartki. Całość skropić rzepakowym olejem. Upiec.
Upieczone warzywa obrać ze skórek. Dodać bulion, koncentrat i ser mozzarella. Zmiksować blenderem. Następnie zagotować. Przyprawić do smaku bazylią, ostrą papryczką, solą i pieprzem.
Przed podaniem udekorować.