Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa krem z pieczonych warzyw

(0)
51min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Magda S
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Papryka czerwona
4 
Pomidory
5  ząbków
1 
Cebula
trochę
Sól
150  g
Mozzarella
30  g
Sos Boloński WINIARY
2  g
Papryczka chili
trochę
Bazylia świeża
trochę
Pieprz czarny
trochę
Tymianek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
12.27 g
Węglowodany
12.66 g
Tłuszcze
10.06 g
Wartość energetyczna
207.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

51 min
Krok 1
20 min
Papryki przekroić na pół, usunąć pestki, opłukać, osuszyć. Natrzeć rzepakowym olejem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu skórką do góry. Upiec.
Krok 2
15 min
Pomidory umyć, przekroić na pół. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu skórką do dołu. Oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać ząbki nieobranego czosnku oraz cebulę pokrojoną w ćwiartki. Całość skropić rzepakowym olejem. Upiec.
Krok 3
15 min
Upieczone warzywa obrać ze skórek. Dodać bulion, koncentrat i ser mozzarella. Zmiksować blenderem. Następnie zagotować. Przyprawić do smaku bazylią, ostrą papryczką, solą i pieprzem.
Krok 4
1 min
Przed podaniem udekorować.
Zupa krem z pieczonych warzyw

Krok 1 z 4

Papryki przekroić na pół, usunąć pestki, opłukać, osuszyć. Natrzeć rzepakowym olejem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu skórką do góry. Upiec.

Zupa krem z pieczonych warzyw

Krok 2 z 4

Pomidory umyć, przekroić na pół. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu skórką do dołu. Oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać ząbki nieobranego czosnku oraz cebulę pokrojoną w ćwiartki. Całość skropić rzepakowym olejem. Upiec.

Zupa krem z pieczonych warzyw

Krok 3 z 4

Upieczone warzywa obrać ze skórek. Dodać bulion, koncentrat i ser mozzarella. Zmiksować blenderem. Następnie zagotować. Przyprawić do smaku bazylią, ostrą papryczką, solą i pieprzem.

Zupa krem z pieczonych warzyw

Krok 4 z 4

Przed podaniem udekorować.

Pyszna, rozgrzewająca i lekko pikantna zupa krem to moja propozycja na jesienne chłody.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha