Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Papryki przekroić na pół, usunąć pestki, opłukać, osuszyć. Natrzeć rzepakowym olejem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu skórką do góry. Upiec.
Krok 2
15 min
Pomidory umyć, przekroić na pół. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu skórką do dołu. Oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać ząbki nieobranego czosnku oraz cebulę pokrojoną w ćwiartki. Całość skropić rzepakowym olejem. Upiec.
Krok 3
15 min
Upieczone warzywa obrać ze skórek. Dodać bulion, koncentrat i ser mozzarella. Zmiksować blenderem. Następnie zagotować. Przyprawić do smaku bazylią, ostrą papryczką, solą i pieprzem.
Krok 4
1 min
Przed podaniem udekorować.
Krok 1
z
4
Papryki przekroić na pół, usunąć pestki, opłukać, osuszyć. Natrzeć rzepakowym olejem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu skórką do góry. Upiec.
Krok 2
z
4
Pomidory umyć, przekroić na pół. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu skórką do dołu. Oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać ząbki nieobranego czosnku oraz cebulę pokrojoną w ćwiartki. Całość skropić rzepakowym olejem. Upiec.
Krok 3
z
4
Upieczone warzywa obrać ze skórek. Dodać bulion, koncentrat i ser mozzarella. Zmiksować blenderem. Następnie zagotować. Przyprawić do smaku bazylią, ostrą papryczką, solą i pieprzem.
Krok 4
z
4
Przed podaniem udekorować.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0