Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa krem z pieczonych warzyw
Dodaj do CookBook

Zupa krem z pieczonych warzyw

(0)
51 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Magda S
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 4 servings

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Papryka czerwona
4 
Pomidory
5  ząbków
Czosnek
1 
Cebula
trochę
Sól
150  g
Bulion warzywny WINIARY
150  g
Mozzarella
30  g
Sos Boloński WINIARY
2  g
Papryczka chili
trochę
Bazylia świeża
trochę
Pieprz czarny
trochę
Tymianek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
12.8 g
Wartość energetyczna
206 kcal
Tłuszcze
9.8 g
Białko
12.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszna, rozgrzewająca i lekko pikantna zupa krem to moja propozycja na jesienne chłody.

Przygotowanie

51 min
  • Krok 1

    20 min
    Papryki przekroić na pół, usunąć pestki, opłukać, osuszyć. Natrzeć rzepakowym olejem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu skórką do góry. Upiec.
  • Krok 2

    15 min
    Pomidory umyć, przekroić na pół. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu skórką do dołu. Oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać ząbki nieobranego czosnku oraz cebulę pokrojoną w ćwiartki. Całość skropić rzepakowym olejem. Upiec.
  • Krok 3

    15 min
    Upieczone warzywa obrać ze skórek. Dodać bulion, koncentrat i ser mozzarella. Zmiksować blenderem. Następnie zagotować. Przyprawić do smaku bazylią, ostrą papryczką, solą i pieprzem.
  • Krok 4

    1 min
    Przed podaniem udekorować.
Zupa krem z pieczonych warzyw

Krok 1 z 4

Papryki przekroić na pół, usunąć pestki, opłukać, osuszyć. Natrzeć rzepakowym olejem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu skórką do góry. Upiec.

Zupa krem z pieczonych warzyw

Krok 2 z 4

Pomidory umyć, przekroić na pół. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu skórką do dołu. Oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać ząbki nieobranego czosnku oraz cebulę pokrojoną w ćwiartki. Całość skropić rzepakowym olejem. Upiec.

Zupa krem z pieczonych warzyw

Krok 3 z 4

Upieczone warzywa obrać ze skórek. Dodać bulion, koncentrat i ser mozzarella. Zmiksować blenderem. Następnie zagotować. Przyprawić do smaku bazylią, ostrą papryczką, solą i pieprzem.

Zupa krem z pieczonych warzyw

Krok 4 z 4

Przed podaniem udekorować.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Niski poziom cukru
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Zupa ogórkowa z serowymi grzankami

    Zupa ogórkowa z serowymi grzankami

    1 godz 24 min Łatwy
  • Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    23 min Łatwy
  • Zupa z jarmużu

    Zupa z jarmużu

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu