Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa krem z buraków to obiad smaczny, pożywny i zdrowy. Buraki to skarbnica witamin, a kiedy do tego skarbu dodamy ziarenka smaku WINIARY, uzyskamy coś wartego więcej niż jakikolwiek czas spędzony z kuchni. Rodzina będzie zachwycona nietypową zupą i z pewnością poprosi o dokładkę. Smacznego!
Przygotowanie
55 min
Krok 1
10 min
Obrane buraki i marchewkę rozdrobnić w malakserze lub pokroić w kostkę.
Krok 2
40 min
Włożyć do garnka i wlać tyle wody, aby warzywa były pokryte. Dodać ziarenka smaku i gotować do miękkości pod przykryciem ok. 40 minut.
Krok 3
5 min
Dodać do wywaru przeciśnięty przez praskę czosnek, miód, sok z cytryny i śmietanę, a następnie zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Gdyby zupa była zbyt gęsta, uzupełnić przegotowaną wodą.
Krok 1
z
3
Obrane buraki i marchewkę rozdrobnić w malakserze lub pokroić w kostkę.
Krok 2
z
3
Włożyć do garnka i wlać tyle wody, aby warzywa były pokryte. Dodać ziarenka smaku i gotować do miękkości pod przykryciem ok. 40 minut.
Krok 3
z
3
Dodać do wywaru przeciśnięty przez praskę czosnek, miód, sok z cytryny i śmietanę, a następnie zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Gdyby zupa była zbyt gęsta, uzupełnić przegotowaną wodą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0