
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
25 minKrok 2
5 minKrok 3
20 minKrok 4
3 minKrok 5
20 minKrok 6
2 minKrok 7
1 minKrok 1 z 7
Zagotuj 0,5 litra wody, rozpuść kostkę rosołową i dodaj kaszę. Gotuj przez 15 minut.
Krok 2 z 7
Kalafior umyj, podziel na różyczki. Obierz i umyj marchewkę. Następnie dodaj do bulionu i kaszy.
Krok 3 z 7
Zupę dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, często mieszając.
Krok 4 z 7
Dodaj zupę do kaszy i warzyw.
Krok 5 z 7
Gdy marchewka będzie miękka, wyjmij ją i po ostudzeniu pokrój w plasterki. Następnie dodaj ponownie do zupy.
Krok 6 z 7
Dodaj groszek do zupy.
Krok 7 z 7
Zupę wlej do talerzy, a następnie posyp szczypiorkiem i natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1