Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pożywna, gorąca zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną, marchewką, groszkiem oraz siekaną zieleniną to dobry sposób na „doładowanie baterii” w środku dnia. Kasza jęczmienna i bukiet warzyw dostarczą nam potrzebnych substancji odżywczych, a smak potrawie nada Rosół drobiowo-warzywny Domowa Kuchnia WINIARY z dodatkiem Zupy jarzynowej Nasza Specjalność WINIARY.
Przygotowanie
76 min
Krok 1
25 min
Zagotuj 0,5 litra wody, rozpuść kostkę rosołową i dodaj kaszę. Gotuj przez 15 minut.
Krok 2
5 min
Kalafior umyj, podziel na różyczki. Obierz i umyj marchewkę. Następnie dodaj do bulionu i kaszy.
Krok 3
20 min
Zupę dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, często mieszając.
Krok 4
3 min
Dodaj zupę do kaszy i warzyw.
Krok 5
20 min
Gdy marchewka będzie miękka, wyjmij ją i po ostudzeniu pokrój w plasterki. Następnie dodaj ponownie do zupy.
Krok 6
2 min
Dodaj groszek do zupy.
Krok 7
1 min
Zupę wlej do talerzy, a następnie posyp szczypiorkiem i natką pietruszki.
Krok 1
z
7
Zagotuj 0,5 litra wody, rozpuść kostkę rosołową i dodaj kaszę. Gotuj przez 15 minut.
Krok 2
z
7
Kalafior umyj, podziel na różyczki. Obierz i umyj marchewkę. Następnie dodaj do bulionu i kaszy.
Krok 3
z
7
Zupę dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, często mieszając.
Krok 4
z
7
Dodaj zupę do kaszy i warzyw.
Krok 5
z
7
Gdy marchewka będzie miękka, wyjmij ją i po ostudzeniu pokrój w plasterki. Następnie dodaj ponownie do zupy.
Krok 6
z
7
Dodaj groszek do zupy.
Krok 7
z
7
Zupę wlej do talerzy, a następnie posyp szczypiorkiem i natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
j
jagoda
A dlaczego w ilustracji tej zupy jest koperek, a w przepisie go brak?
Winiary
Expert
To jedna z propozycji podania. W przepisie zaproponowano siekane szczypiorek i natkę pietruszki, ale oczywiście możesz zastąpić je koperkiem.
Komentarze 1