Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną

(0)
1 godz 16 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

150  g
Kalafior
2  łyżek
Kasza jęczmienna
1 
Marchewka
100  g
Zielony groszek konserwowy
1  łyżka
Posiekany szczypiorek
1  łyżka
Natka pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
6.28 g
Węglowodany
17.33 g
Tłuszcze
2.49 g
Wartość energetyczna
150.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

76 min
Krok 1
25 min
Zagotuj 0,5 litra wody, rozpuść kostkę rosołową i dodaj kaszę. Gotuj przez 15 minut.
Krok 2
5 min
Kalafior umyj, podziel na różyczki. Obierz i umyj marchewkę. Następnie dodaj do bulionu i kaszy.
Krok 3
20 min
Zupę dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, często mieszając.
Krok 4
3 min
Dodaj zupę do kaszy i warzyw.
Krok 5
20 min
Gdy marchewka będzie miękka, wyjmij ją i po ostudzeniu pokrój w plasterki. Następnie dodaj ponownie do zupy.
Krok 6
2 min
Dodaj groszek do zupy.
Krok 7
1 min
Zupę wlej do talerzy, a następnie posyp szczypiorkiem i natką pietruszki.
Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną

Krok 1 z 7

Zagotuj 0,5 litra wody, rozpuść kostkę rosołową i dodaj kaszę. Gotuj przez 15 minut.

Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną

Krok 2 z 7

Kalafior umyj, podziel na różyczki. Obierz i umyj marchewkę. Następnie dodaj do bulionu i kaszy.

Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną

Krok 3 z 7

Zupę dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, często mieszając.

Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną

Krok 4 z 7

Dodaj zupę do kaszy i warzyw.

Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną

Krok 5 z 7

Gdy marchewka będzie miękka, wyjmij ją i po ostudzeniu pokrój w plasterki. Następnie dodaj ponownie do zupy.

Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną

Krok 6 z 7

Dodaj groszek do zupy.

Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną

Krok 7 z 7

Zupę wlej do talerzy, a następnie posyp szczypiorkiem i natką pietruszki.

Pożywna, gorąca zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną, marchewką, groszkiem oraz siekaną zieleniną to dobry sposób na „doładowanie baterii” w środku dnia. Kasza jęczmienna i bukiet warzyw dostarczą nam potrzebnych substancji odżywczych, a smak potrawie nada Rosół drobiowo-warzywny Domowa Kuchnia WINIARY z dodatkiem Zupy jarzynowej Nasza Specjalność WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha