Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną
76min
Łatwy
1 opakowanie
1 kostka
150 g
Kalafior
2 łyżek
Kasza jęczmienna
1
Marchewka
100 g
Zielony groszek konserwowy
1 łyżka
Posiekany szczypiorek
1 łyżka
Natka pietruszki
.
Wartości odżywcze
Białko
6.28 g
Węglowodany
17.33 g
Tłuszcze
2.49 g
Wartość energetyczna
150.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
76 min
Krok 1
25 min
Zagotuj 0,5 litra wody, rozpuść kostkę rosołową i dodaj kaszę. Gotuj przez 15 minut.
Krok 2
5 min
Kalafior umyj, podziel na różyczki. Obierz i umyj marchewkę. Następnie dodaj do bulionu i kaszy.
Krok 3
20 min
Zupę dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, często mieszając.
Krok 4
3 min
Dodaj zupę do kaszy i warzyw.
Krok 5
20 min
Gdy marchewka będzie miękka, wyjmij ją i po ostudzeniu pokrój w plasterki. Następnie dodaj ponownie do zupy.
Krok 6
2 min
Dodaj groszek do zupy.
Krok 7
1 min
Zupę wlej do talerzy, a następnie posyp szczypiorkiem i natką pietruszki.
Pożywna, gorąca zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną, marchewką, groszkiem oraz siekaną zieleniną to dobry sposób na „doładowanie baterii” w środku dnia. Kasza jęczmienna i bukiet warzyw dostarczą nam potrzebnych substancji odżywczych, a smak potrawie nada Rosół drobiowo-warzywny Domowa Kuchnia WINIARY z dodatkiem Zupy jarzynowej Nasza Specjalność WINIARY.
Komentarze 1