Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 szklanka
Kasza jęczmienna perłowa
0.5 
Brokuł
1 gałązka
Lubczyk
1 
Marchewka
1 
Pietruszka
5 porcji
Seler naciowy
1 
Cebula
1 
Kalarepa
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
0.5 szklanka
Kwaśna śmietana
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
4.98 g
Węglowodany
12.96 g
Białko
2.4 g
Wartość energetyczna
103.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
0 min
Do garnka wlać 4-5 szklanki wody, dodać kostkę rosołową, lubczyk, zagotować. Następnie wsypać kaszę, jęczmienną i gotować około 25 minut.
Krok 2
10 min
Marchewkę, pietruszkę, seler i kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać.
Krok 3
5 min
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć warzywa, połączyć z kaszą.
Krok 4
0 min
10 minut przed końcem gotowania do zupy dodać umyty i podzielony na różyczki brokuł, gotować do miękkości.
Krok 5
5 min
Ugotowaną zupę wymieszać ze śmietanką i natką pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, podawać.
Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Krok 1 z 5

Do garnka wlać 4-5 szklanki wody, dodać kostkę rosołową, lubczyk, zagotować. Następnie wsypać kaszę, jęczmienną i gotować około 25 minut.

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Krok 2 z 5

Marchewkę, pietruszkę, seler i kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać.

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Krok 3 z 5

Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć warzywa, połączyć z kaszą.

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Krok 4 z 5

10 minut przed końcem gotowania do zupy dodać umyty i podzielony na różyczki brokuł, gotować do miękkości.

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Krok 5 z 5

Ugotowaną zupę wymieszać ze śmietanką i natką pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, podawać.

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną to pomysł na sycącą potrawę, która może gościć na Twoim stole kilka razy w tygodniu i na pewno Ci się nie znudzi. Do jej przygotowania wykorzystasz warzywa, kaszę, Kostkę Mięsną WINIARY, przyprawy i śmietanę. Zupa jest sycąca, a trzymana w lodówce nie zepsuje się i będzie świetnie smakowała na drugi dzień.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika