Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną
Dodaj do CookBook

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

(0)
1 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Kostka mięsna WINIARY
0.5  szklanka
Kasza jęczmienna perłowa
0.5 
Brokuł
1  gałązka
Lubczyk
1 
Marchewka
1 
Pietruszka
5  porcji
Seler naciowy
1 
Cebula
1 
Kalarepa
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
0.5  szklanka
Kwaśna śmietana
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13 g
Wartość energetyczna
103.6 kcal
Tłuszcze
5 g
Białko
2.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną to pomysł na sycącą potrawę, która może gościć na Twoim stole kilka razy w tygodniu i na pewno Ci się nie znudzi. Do jej przygotowania wykorzystasz warzywa, kaszę, Kostkę Mięsną WINIARY, przyprawy i śmietanę. Zupa jest sycąca, a trzymana w lodówce nie zepsuje się i będzie świetnie smakowała na drugi dzień.

Przygotowanie

65 min
  • Krok 1

    0 min
    Do garnka wlać 4-5 szklanki wody, dodać kostkę rosołową, lubczyk, zagotować. Następnie wsypać kaszę, jęczmienną i gotować około 25 minut.
  • Krok 2

    10 min
    Marchewkę, pietruszkę, seler i kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać.
  • Krok 3

    5 min
    Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć warzywa, połączyć z kaszą.
  • Krok 4

    0 min
    10 minut przed końcem gotowania do zupy dodać umyty i podzielony na różyczki brokuł, gotować do miękkości.
  • Krok 5

    5 min
    Ugotowaną zupę wymieszać ze śmietanką i natką pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, podawać.
Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Krok 1 z 5

Do garnka wlać 4-5 szklanki wody, dodać kostkę rosołową, lubczyk, zagotować. Następnie wsypać kaszę, jęczmienną i gotować około 25 minut.

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Krok 2 z 5

Marchewkę, pietruszkę, seler i kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać.

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Krok 3 z 5

Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć warzywa, połączyć z kaszą.

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Krok 4 z 5

10 minut przed końcem gotowania do zupy dodać umyty i podzielony na różyczki brokuł, gotować do miękkości.

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Krok 5 z 5

Ugotowaną zupę wymieszać ze śmietanką i natką pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, podawać.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w błonnik
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Smażony szczupak

    Smażony szczupak

    1 godz 35 min Łatwy
  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Czorba - Zupa bułgarska

    Czorba - Zupa bułgarska

    1 godz 12 min Łatwy
  • Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

    Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

    1 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu