Choć mistrzostwo świata w
zupach gulaszowych trzeba oddać Węgrom, gulaszowa w Waszym wydaniu może być równie pyszna jak te gotowane przez mistrzów . Ten przepis z pewnością ułatwi Wam sprawę, ponieważ do przygotowania zupy została wykorzystana Zupa Ogonowa Nasza Specjalność Winiary, która jest świetną bazą do zup gulaszowych czy też bogracza. Jeśli chcecie, aby Wasza zupa była idealna, zwróćcie uwagę na mięso, które jest przecież jej podstawą. Łopatka nie może być przerośnięta tłuszczem, ewentualnie jego nadmiar trzeba będzie wyciąć podczas krojenia mięsa. Łopatkę można zastąpić mięsem gulaszowym, oczywiście pod warunkiem, że będzie się ładnie prezentować.
Mogłoby się wydawać, że pieczenie papryki jest zbędne, jednak kiedy jej aromat rozniesie się po całej kuchni, będziecie wiedzieli, że to dobry pomysł. Zresztą zupa gulaszowa i tak dość długo się gotuje, więc mamy sporo czasu na pieczenie, studzenie i obieranie papryki. Najwięcej cierpliwości trzeba mieć czekając, aż papryka wystygnie. Mogę się założyć, że większość z Was i tak poparzy sobie palce
Z podanej ilości składników przygotujecie 4 porcje zupy.
Komentarze 0