Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa gulaszowa z parówkami

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kostka
Kostka do smaku drobiowa
0.5 kg
Parówki cielęce
0.5 kg
Pieczarki
1 
Cebula
5 kropli
Olej
3 łyżek
Koncentrat pomidorowy
1 łyżka
Mąka pszenna
1 trochę
Majeranek
1 puszka
Zielony groszek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
270.57 kcal
Tłuszcze
13.19 g
Węglowodany
20.36 g
Białko
19.53 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
15 min
W garnku rozgrzać olej lub oliwę, cebulę pokroić w drobną kostkę, delikatnie zeszklić na oleju.
Krok 2
15 min
Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, dusić na małym ogniu.
Krok 3
10 min
Parówki pokroić w plasterki, wrzucić do garnka i dusić przez chwilę z pieczarkami. Wlać 3 litry wody, dołożyć kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy. Gotować przez chwilkę.
Krok 4
9 min
Groszek odsączyć z zalewy, dodać do zupy. Kopiatą łyżkę mąki wymieszać z zimną wodą, zagęścić zupę. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez chwilę. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 5
1 min
Podawać z chlebem.
Zupa gulaszowa z parówkami

Krok 1 z 5

W garnku rozgrzać olej lub oliwę, cebulę pokroić w drobną kostkę, delikatnie zeszklić na oleju.

Zupa gulaszowa z parówkami

Krok 2 z 5

Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, dusić na małym ogniu.

Zupa gulaszowa z parówkami

Krok 3 z 5

Parówki pokroić w plasterki, wrzucić do garnka i dusić przez chwilę z pieczarkami. Wlać 3 litry wody, dołożyć kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy. Gotować przez chwilkę.

Zupa gulaszowa z parówkami

Krok 4 z 5

Groszek odsączyć z zalewy, dodać do zupy. Kopiatą łyżkę mąki wymieszać z zimną wodą, zagęścić zupę. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez chwilę. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.

Zupa gulaszowa z parówkami

Krok 5 z 5

Podawać z chlebem.

Zupa gulaszowa inaczej, bo z parówkami. Dobry pomysł na upalne dni, kiedy nie jesteśmy bardzo głodni, ale trzeba czymś zapełnić żołądek. Smak i aromat zupy gulaszowej zachęci nas do wzięcia dokładki, a jej lekkość sprawi, że dokładek możemy brać bez liku. Dodajmy kostki drobiowej WINIARY, aby wzbogacić naszą zupę. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika