Zupa gulaszowa z parówkami
50min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
19.53 g
Węglowodany
20.36 g
Tłuszcze
13.19 g
Wartość energetyczna
270.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
50 min
Krok 1
15 min
W garnku rozgrzać olej lub oliwę, cebulę pokroić w drobną kostkę, delikatnie zeszklić na oleju.
Krok 2
15 min
Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, dusić na małym ogniu.
Krok 3
10 min
Parówki pokroić w plasterki, wrzucić do garnka i dusić przez chwilę z pieczarkami. Wlać 3 litry wody, dołożyć kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy. Gotować przez chwilkę.
Krok 4
9 min
Groszek odsączyć z zalewy, dodać do zupy. Kopiatą łyżkę mąki wymieszać z zimną wodą, zagęścić zupę. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez chwilę. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 5
1 min
Podawać z chlebem.
Zupa gulaszowa inaczej, bo z parówkami. Dobry pomysł na upalne dni, kiedy nie jesteśmy bardzo głodni, ale trzeba czymś zapełnić żołądek. Smak i aromat zupy gulaszowej zachęci nas do wzięcia dokładki, a jej lekkość sprawi, że dokładek możemy brać bez liku. Dodajmy kostki drobiowej WINIARY, aby wzbogacić naszą zupę. Pycha!
Komentarze 0