Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa gulaszowa inaczej, bo z parówkami. Dobry pomysł na upalne dni, kiedy nie jesteśmy bardzo głodni, ale trzeba czymś zapełnić żołądek. Smak i aromat zupy gulaszowej zachęci nas do wzięcia dokładki, a jej lekkość sprawi, że dokładek możemy brać bez liku. Dodajmy kostki drobiowej WINIARY, aby wzbogacić naszą zupę. Pycha!
Przygotowanie
50 min
Krok 1
15 min
W garnku rozgrzać olej lub oliwę, cebulę pokroić w drobną kostkę, delikatnie zeszklić na oleju.
Krok 2
15 min
Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, dusić na małym ogniu.
Krok 3
10 min
Parówki pokroić w plasterki, wrzucić do garnka i dusić przez chwilę z pieczarkami. Wlać 3 litry wody, dołożyć kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy. Gotować przez chwilkę.
Krok 4
9 min
Groszek odsączyć z zalewy, dodać do zupy. Kopiatą łyżkę mąki wymieszać z zimną wodą, zagęścić zupę. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez chwilę. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 5
1 min
Podawać z chlebem.
Krok 1
z
5
W garnku rozgrzać olej lub oliwę, cebulę pokroić w drobną kostkę, delikatnie zeszklić na oleju.
Krok 2
z
5
Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, dusić na małym ogniu.
Krok 3
z
5
Parówki pokroić w plasterki, wrzucić do garnka i dusić przez chwilę z pieczarkami. Wlać 3 litry wody, dołożyć kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy. Gotować przez chwilkę.
Krok 4
z
5
Groszek odsączyć z zalewy, dodać do zupy. Kopiatą łyżkę mąki wymieszać z zimną wodą, zagęścić zupę. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez chwilę. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 5
z
5
Podawać z chlebem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0